Nábor, výběr a adaptace pracovníků

Název práce: Nábor, výběr a adaptace pracovníků
Autor(ka) práce: Foltýnová, Romana
Typ práce: Diplomová práce
Vedoucí práce: Jarošová, Eva
Oponenti práce: Lorencová, Hana
Jazyk práce: Česky
Abstrakt:
Cílem této diplomové práce je analýza procesů náboru, výběru a adaptace pracovníků v technologické a konzultační společnosti, jejich zhodnocení a vytvoření návrhů a doporučení na jejich vylepšení. V úvodní části jsou popsány teoretické poznatky z oblasti náboru, výběru a adaptace pracovníků. V druhé části je potom provedena analýza procesů ve společnosti na základě dotazníkového šetření mezi zaměstnanci společnosti a na základě rozhovoru s personalistkou a vybraným zaměstnancem společnosti. Na závěr byly navrženy změny, které by mohly napomoci ke zvýšení efektivnosti systémů náboru,výběru a adaptace.
Klíčová slova: Nábor pracovníků; Adaptace pracovníků; Výběr pracovníků; Personální management; Psychologie a sociologie řízení (obor dipl. práce)
Název práce: Recruitment, selection and adaptation of employees
Autor(ka) práce: Foltýnová, Romana
Typ práce: Diploma thesis
Vedoucí práce: Jarošová, Eva
Oponenti práce: Lorencová, Hana
Jazyk práce: Česky
Abstrakt:
The goal of this thesis is to analyse the processes of recruitment, selection and adaptation of employees in the technology and consultant company, to evaluate them and create proposals and recommendations to improve them. In the first part are described the teoretical knowledges about recruitment, selection and adaptation of employees. In the second part is the analysis of this processes in the company on the basis of questionnaire examination between the employees of the company and interviews with the HR manager and one chosen employee. In conclusion are proposed the changes, which could help to increase the efficiency of the recruitment, selection and adaptation processes.
Klíčová slova: psychology and sociology in leading ; adaptation of employees; recruitment; selection of employees; personnel management

Informace o studiu

Studijní program / obor: Mezinárodní ekonomické vztahy/Mezinárodní obchod
Typ studijního programu: Magisterský studijní program
Přidělovaná hodnost: Ing.
Instituce přidělující hodnost: Vysoká škola ekonomická v Praze
Fakulta: Fakulta podnikohospodářská
Katedra: Katedra psychologie a sociologie řízení

Informace o odevzdání a obhajobě

Datum zadání práce: 23. 5. 2007
Datum podání práce: 31. 12. 2007
Datum obhajoby: 16. 9. 2008
Identifikátor v systému InSIS: https://insis.vse.cz/zp/13686/podrobnosti

Soubory ke stažení

    Poslední aktualizace: