Postoje mužů a žen k reklamě

Název práce: Postoje mužov a žien k reklame na pivo
Autor(ka) práce: Bosáková, Júlia
Typ práce: Bakalářská práce
Vedoucí práce: Zamazalová, Marcela
Oponenti práce: Pešek, Ondřej
Jazyk práce: Slovensky
Abstrakt:
Cieľom tejto bakalárskej práce je zistiť, aký postoj zaujímajú muži a ženy rôznych vekových kategórií a dosiahnutého vzdelania k reklame na pivo. Na aké reklamné apely reagujú najviac a ku ktorým sa stavajú negatívne. Aký postoj zaujímajú k reklame na pivo z hľadiska, že patrí medzi reklamy na alkoholické výrobky a akú veľkú rolu zohráva aspekt reklamy pri kúpnom rozhodovaní. Na základe výskumov marketingových spoločností a vlastného výskumu, ktorý bol prevedený metódou dotazovania som dospela k požadovaným výsledkom. Práca je rozdelená do dvoch väčších celkov, a teda teoretickej časti, ktorá stručne pojednáva o marketingovej komunikácii, reklame a pivnom priemysle, a praktickej časti, ktorá je venovaná už spomínanému výskumu.
Klíčová slova: reklama; ženy; muži
Název práce: Postoje mužů a žen k reklamě
Autor(ka) práce: Bosáková, Júlia
Typ práce: Bakalářská práce
Vedoucí práce: Zamazalová, Marcela
Oponenti práce: Pešek, Ondřej
Jazyk práce: Slovensky
Abstrakt:
Cílem této bakalářské práce je zjistit, jaké postoje zajímají muži a ženy různých věkových kategorií a dosaženého vzdělání k reklamě na pivo. Na které reklamní apely reagují nejvíc a ke kterým se stavějí negativně.Jaký je jejich postoj k reklamě na pivo, když bereme v úvahu, že je to reklama na alkoholický výrobek a jak velkou roli sehrává aspekt reklamy při kupném rozhodování. Na základě výzkumů marketingových společností i vlastního výzkumu provedeného metodou dotazování jsem dospěla k požadovaným výsledkům. Práce je rozdělená do dvou hlavních častí, a to části teoretické, která stručně pojednává o marketingové komunikaci, reklamě a pivním průmyslu, jelikož to souvisí s tématem, a praktické části věnované již zmíněnému výzkumu.
Klíčová slova: reklama; ženy; muži
Název práce: The positions of men and women to the advertising of beer
Autor(ka) práce: Bosáková, Júlia
Typ práce: Bachelor thesis
Vedoucí práce: Zamazalová, Marcela
Oponenti práce: Pešek, Ondřej
Jazyk práce: Slovensky
Abstrakt:
The aim of this thesis work is to determine what position interested men and women of various ages and educational attainment to the advertising of beer. What advertising appeals and most responsive to the building negative. What position are interested to advertising for beer in terms that include the advertising of alcoholic products, and it plays a big role in the aspect of advertising purchase decisions. On the basis of marketing research companies and its own research, which was transferred method interviews I came to the desired result. It is divided into two larger entities, and thus the theoretical part, which briefly describes the marketing communications, advertising and the beer industry, and practical, which is devoted to research has already said.
Klíčová slova: men; advertising; women

Informace o studiu

Studijní program / obor: Ekonomika a management/Podniková ekonomika a management
Typ studijního programu: Bakalářský studijní program
Přidělovaná hodnost: Bc.
Instituce přidělující hodnost: Vysoká škola ekonomická v Praze
Fakulta: Fakulta podnikohospodářská
Katedra: Katedra marketingu

Informace o odevzdání a obhajobě

Datum zadání práce: 11. 9. 2008
Datum podání práce: 15. 12. 2008
Datum obhajoby: 21. 1. 2009
Identifikátor v systému InSIS: https://insis.vse.cz/zp/16371/podrobnosti

Soubory ke stažení

    Poslední aktualizace: