Vliv rozvoje IS/ICT na účetnictví

Název práce: Vplyv rozvoja IS/ICT na účtovníctvo
Autor(ka) práce: Otčenášová, Jana
Typ práce: Bakalářská práce
Vedoucí práce: Velechovská, Lenka
Oponenti práce: -
Jazyk práce: Slovensky
Abstrakt:
Bakalárska práca s názvom "Vplyv rozvoja IS/ICT na účtovníctvo" sa zaoberá v teoretickej časti formami a technikami účtovníctva, ich vývojom, vplyvom IS/ICT na spracovanie účtovníctva, zahrňuje popis vývojových období informačných technológií a informačných systémov, vysvetlenie automatizovaných účtovných systémov a využívanie elektronickej faktúry a elektronického podpisu. Ďalej sa práca venuje právnej regulácií Českej a Slovenskej republiky v oblasti účtovníctva vedeného na počítači, rizikám a prínosom vyplývajúcim z využívania automatizovaného účtovníctva, využívaniu internetu v účtovníctve a trendom v tejto oblasti. Praktická časť približuje vývojové obdobia spracovávania účtovníctva spoločnosti Topas, spol. s r.o. od samého vzniku spoločnosti až po súčasnosť.
Klíčová slova: IS/ICT a účtovníctvo; účtovníctvo; IS/ICT
Název práce: Vliv rozvoje IS/ICT na účetnictví
Autor(ka) práce: Otčenášová, Jana
Typ práce: Bakalářská práce
Vedoucí práce: Velechovská, Lenka
Oponenti práce: -
Jazyk práce: Slovensky
Abstrakt:
Bakalářská práce s názvem "Vliv rozvoje IS/ICT na účetnictví" se zabývá v teoretické části formami a technikami účetnictví, jejich vývojem, vlivem IS/ICT na zpracování účetnictví, zahrnuje popis vývojových období IT a IS, vysvětlení automatizovaných účetních systémů a využívaní elektronické faktury a elektronického podpisu. Dále se práce věnuje právní regulaci České a Slovenské republiky v oblasti účetnictví zpracovávaného na počítači, rizikům a přínosům vyplývajících z využívaní automatizovaného účetnictví, využívaní internetu v účetnictví a trendem v této oblasti. Praktická část přibližuje vývoj zpracovávaní účetnictví společnosti Topas, spol. s r.o. od samého vzniku společnosti až po současnost a poukazuje na změny zpracovávaní účetnictví vyplývající z rozvoje IS/ICT v této firmě.
Klíčová slova: IS/ICT; účetnictví; IS/ICT a účetnictví
Název práce: Influence of development of IS/ICT on accounting
Autor(ka) práce: Otčenášová, Jana
Typ práce: Bachelor thesis
Vedoucí práce: Velechovská, Lenka
Oponenti práce: -
Jazyk práce: Slovensky
Abstrakt:
Bachelor thesis called "Influence of development of IS/ICT on accounting" is divided into two parts, theoretical and practical part. First of all, regarding theoretical part, thesis describes the forms and mechanics of accounting, their development and history. It is considering also the steps of development of IS/ICT and influence of each step on the way how to do an accounting. Next thing the thesis is taking into account, is electronic invoice and electronic signature, the way how to use an Internet in accounting and the expectations for the future in this sphere. Law adjustment of Czech and Slovak republic is also included in theoretical part. Second part concerning practical part is about development of accounting in concrete company called Topas, spol. s r.o. It takes into account the way of doing an accounting from early beginning, when Topas was founded till the future, as well as it describes his contemporary IS and the way, how it works.
Klíčová slova: an accounting; IS/ICT; IS/ICT and an accounting

Informace o studiu

Studijní program / obor: Finance a účetnictví/Účetnictví a finanční řízení podniku
Typ studijního programu: Bakalářský studijní program
Přidělovaná hodnost: Bc.
Instituce přidělující hodnost: Vysoká škola ekonomická v Praze
Fakulta: Fakulta financí a účetnictví
Katedra: Katedra finančního účetnictví a auditingu

Informace o odevzdání a obhajobě

Datum zadání práce: 2. 3. 2008
Datum podání práce: 31. 8. 2008
Datum obhajoby: 15. 9. 2008
Identifikátor v systému InSIS: https://insis.vse.cz/zp/13897/podrobnosti

Soubory ke stažení

    Poslední aktualizace: