Analýza spokojenosti a motivace pracovníků ve vztahu k užívanému stylu řízení

Název práce: Analýza spokojenosti a motivace pracovníků ve vztahu k užívanému stylu řízení
Autor(ka) práce: Bezděková, Andrea
Typ práce: Diplomová práce
Vedoucí práce: Hrčková, Eva
Oponenti práce: Bendová, Zuzana
Jazyk práce: Česky
Abstrakt:
Předmětem diplomové práce je analýza pracovní spokojenosti a motivace pomocí dotazníkového šetření, blíže je výzkum zaměřen na aspekty interní komunikace a osobnost vedoucího pracovníka - manažera. Na základě výsledků výzkumu a jejich porovnání s realitou jsou navržena opatření ke zlepšení stávajícího stavu. Tato opatření se týkají zejména komunikace s pracovníky ze strany vedení společnosti, výběru, rozvoje a užívaného stylu řízení u vedoucích pracovníků a kariérního růstu a rozvoje. Práce je rozdělena do pěti základních kapitol. Úvodní kapitola charakterizuje problematiku, stanovuje cíle práce a pracovní hypotézy, představuje zvolenou metodiku. Další část je věnovaná teorii, objasňuje základní pojmy z oblasti pracovní spokojenosti a motivace, shrnuje nejvýznamnější teoretické přístupy. Po stručné charakteristice podniku následuje samotná analýza dat a jejich následná interpretace. Poslední kapitola zabývá celkovým shrnutím výsledků, ověřením stanovených hypotéz a již zmiňovanými opatřeními ke zlepšení stávající situace.
Klíčová slova: postoje k práci; pracovní morálka; faktory pracovní spokojenosti; pracovní motivace; pracovní spokojenost

Informace o studiu

Studijní program / obor: Mezinárodní ekonomické vztahy/Mezinárodní obchod
Typ studijního programu: Magisterský studijní program
Přidělovaná hodnost: Ing.
Instituce přidělující hodnost: Vysoká škola ekonomická v Praze
Fakulta: Fakulta podnikohospodářská
Katedra: Katedra psychologie a sociologie řízení

Informace o odevzdání a obhajobě

Datum zadání práce: 14. 12. 2006
Datum podání práce: 14. 12. 2006
Datum obhajoby: 29. 1. 2007
Identifikátor v systému InSIS: https://insis.vse.cz/zp/4215/podrobnosti

Soubory ke stažení

    Poslední aktualizace: