Podnikatelský plán rozvoje společnosti Golf Hrádek, s.r.o

Název práce: Podnikatelský plán rozvoje společnosti Golf Hrádek, s.r.o
Autor(ka) práce: Makovský, Petr
Typ práce: Diplomová práce
Vedoucí práce: Veber, Jaromír
Oponenti práce: Stránský, Jiří
Jazyk práce: Česky
Abstrakt:
Cílem diplomové práce je ohodnotit postavení společnosti Golf Hrádek, s.r.o. na trhu golfových služeb, představit doporučení v oblasti budoucích investic, jak v oblasti kratšího, ale především dlouhého časového horizontu. Pro analýzu mikrookolí byl použitý Porterův model Pěti sil, SWOT analýza, analýza kriteriální matice. Výsledkem je zjištění, že společnosti se podařilo pevně umístit na trhu a získat si své stálé zákazníky. Základním doporučením v krátkodobé oblasti je nutnost zaměřit se na požadavky zákazníka, zvyšovat kvalitu provozovaných ploch i poskytovaných služeb. Hlavním strategickým doporučením je rozšíření zázemí golfového hřiště o ubytovací kapacity a restauraci. V práci samotné byl zhodnocený investiční projekt rekonstrukce bývalých hospodářských budov. Tento projekt je bez dotace ze strukturálních fondů Evropské unie nerealizovatelný. Minimální podíl prostředků z dotace, aby projekt zůstal ekonomicky únosný, musí činit 27 % celkových nákladů, tedy 30.922,-tisíc Kč. Autor doporučuje čerpání z ROP severovýchod NUTS 2 ve výzvách vyhlášených do roku 2013.
Klíčová slova: golf; CAPM; čistá současná hodnota; ROP severovýchod NUTS 2; Porterův model Pěti sil; podnikatelské plánování; metoda WSA
Název práce: Business plan of following development of Golf Hrádek, s.r.o
Autor(ka) práce: Makovský, Petr
Typ práce: Diploma thesis
Vedoucí práce: Veber, Jaromír
Oponenti práce: Stránský, Jiří
Jazyk práce: Česky
Abstrakt:
The aim of diploma thesis is to evaluate the position of a small company offering services in a golf courses market. Following aims are to show reference both in short run investments and strategic investments. The main tools used in the document are the Porter's five forces, the SWOT analysis, and the analysis of criterions matrix. The output of the diploma statement is that the small company is strongly fixed in the market of golf services. The short term strategic recomendation is to focus on the needs of the target market customers as well as to increase the quality of the services and the golf environment. The main long term strategic recomendation is to rebuilt the old devastated building near by chateau Hrádek u Nechanic into a hotel and restaurant belonging to the golf course. This reconstruction needs to be funded with EU grants at least by 27% of the total cost, therefore by 30.922.000,- CZK.
Klíčová slova: Porter´s five forces; net present value; WSA method; capital asset pricing model; planning in business

Informace o studiu

Studijní program / obor: Ekonomika a management/Podniková ekonomika a management
Typ studijního programu: Magisterský studijní program
Přidělovaná hodnost: Ing.
Instituce přidělující hodnost: Vysoká škola ekonomická v Praze
Fakulta: Fakulta podnikohospodářská
Katedra: Katedra managementu

Informace o odevzdání a obhajobě

Datum zadání práce: 28. 1. 2009
Datum podání práce: 10. 5. 2009
Datum obhajoby: 8. 6. 2009
Identifikátor v systému InSIS: https://insis.vse.cz/zp/18438/podrobnosti

Soubory ke stažení

    Poslední aktualizace: