E-learning

Název práce: E-learning
Autor(ka) práce: Liška, Tomáš
Typ práce: Diplomová práce
Vedoucí práce: Šikýř, Martin
Oponenti práce: Stříteský, Marek
Jazyk práce: Česky
Abstrakt:
Práce seznamuje čtenáře s pojmem e-learning a poskytuje uspořádaný pohled na problematiku. Vysvětlení základních pojmů, forem, metod realizace nebo zařazení do systému vzdělávání vytváří základ pro pochopení významu elektronického vzdělávání. V práci je vysvětlena i problematika standardizace včetně přehledu nejdůležitějších používaných standardů a principu jejich fungování. Stěžejní část práce tvoří problematika zavádění e-learningu, která je demonstrovaná na příkladu modelové společnosti. V práci jsou zachyceny problémové oblasti při implementaci elektronického vzdělávání, komparace možných řešení včetně návrhu kurzů, které by mohly být realizovány. Současně jsou také identifikovány základní determinanty úspěchu zavádění e-learningu. Součástí práce je dotazníkové šetření mezi zaměstnanci společnosti, potenciálními studenty, s cílem zjistit jejich vnímání e-learningu a především jejich požadavky a očekávání. Pro úplnost jsou zachyceny i vývojové směry a trendy, kterými se e-learning ubírá, a které mají slibný potenciál.
Klíčová slova: SCORM; m-learning; Rapid e-learning; ASP; elektronické vzdělávání; AICC; e-personalistika; LMS; e-learning
Název práce: e-elarning in human resources management
Autor(ka) práce: Liška, Tomáš
Typ práce: Diploma thesis
Vedoucí práce: Šikýř, Martin
Oponenti práce: Stříteský, Marek
Jazyk práce: Česky
Abstrakt:
The work introduces the reader the concept of e-learning and provides a structured view of the issue. Explanations of basic terms, forms, methods of implementation or inclusion e-learning in the education system forms makes the basis for understanding the importance of e-learning. The work is explained the issue of standardization, including a summary of the most used standards and the principle of their operation. Issue of e-learning implementation konstitute the fundamental part this work, and it is demonstrated by the example of a model society. There are recognized problem parts in the e-learning implementation, a comparison of possible solutions including design courses, which could be implemented. Component part of this work is the questionnaire survey among employees, potential students, to determine their perceptions of e-learning and in particular their requirements and expectations. For the sake of completeness are recognized developments and trends to e-learning step, and which have promising potential.
Klíčová slova: Rapid e-learning; LMS; m-learning; e-learning; SCORM; electronic education; AICC; ASP; m-learning

Informace o studiu

Studijní program / obor: Ekonomika a management/Podniková ekonomika a management
Typ studijního programu: Magisterský studijní program
Přidělovaná hodnost: Ing.
Instituce přidělující hodnost: Vysoká škola ekonomická v Praze
Fakulta: Fakulta podnikohospodářská
Katedra: Katedra personalistiky

Informace o odevzdání a obhajobě

Datum zadání práce: 10. 9. 2008
Datum podání práce: 29. 5. 2009
Datum obhajoby: 4. 6. 2009
Identifikátor v systému InSIS: https://insis.vse.cz/zp/15877/podrobnosti

Soubory ke stažení

    Poslední aktualizace: