Privatizační proces v ČR a v SR

Název práce: Privatizačný proces v ČR a v SR
Autor(ka) práce: Hrmo, Michal
Typ práce: Bakalářská práce
Vedoucí práce: Nečadová, Marta
Oponenti práce: Breňová, Lubomíra
Jazyk práce: Slovensky
Abstrakt:
Cieľom mojej bakalárskej práce je popis priebehu transformačného procesu v ČR i na Slovensku. V práci rozoberám východiskovú pozíciu ČR i Slovenska na začiatku privatizácie, opisujem prístupy ktoré pripadali do úvahy pred jej začiatkom. Ďalej porovnávam rôzne prístupy k privatizácii v jednotlivých krajinách. Pokračujem popisom liberalizácie, stabilizácie i ochranných opatrení, následného transformačného poklesu medzi rokmi 1990 a 1993 a zmenou zloženia národného hospodárstva. Vyjadrujem sa i k samotnému priebehu privatizácie vrátane privatizácie uskutočnenej na Slovensku. Ku koncu práce pridávam niekoľko úvah o správnosti nastolenej cesty vrátane opisu náhradnej stratégie transformácie ČR.
Klíčová slova: Washingtonský konsenzus; privatizácia; transformácia
Název práce: Privatizační proces v ČR a v SR
Autor(ka) práce: Hrmo, Michal
Typ práce: Bakalářská práce
Vedoucí práce: Nečadová, Marta
Oponenti práce: Breňová, Lubomíra
Jazyk práce: Slovensky
Abstrakt:
Cílem mé bakalářské práce je popis průběhu transformačního procesu v ČR i na Slovensku. V práci rozebírám výchozí pozici ČR i Slovenska na začátku privatizace, popisuju přístupy, které připadali v úvahu před jejím začátkem. Dále porovnávám různé přístupy k privatizaci v jednotlivých zemích. Pokračuji popisem liberalizace, stabilizace i ochranných opatření, následného transformačního poklesu mezi roky 1990 a 1993 a změnou složení národního hospodářství. Vyjadřuji se i k samotnému průběhu privatizace včetně privatizace provedené na Slovensku. Ke konci práce přidávám několik úvah o správnosti nastolené cesty včetne popisu náhradní strategie transformace ČR.
Klíčová slova: washingtonský konsenzus; privatizace; transformace
Název práce: Privatisation in Czech Republic and in Slovakia
Autor(ka) práce: Hrmo, Michal
Typ práce: Bachelor thesis
Vedoucí práce: Nečadová, Marta
Oponenti práce: Breňová, Lubomíra
Jazyk práce: Slovensky
Abstrakt:
The main objective of this work is examination of the process of transformation in Czech republic and in Slovakia. I am analyzing initial situation of Czech republic and Slovakia from the beginning of the privatization and I am also describing avenues of approach which may have been used. I continue with describing the process of liberalization, stabilization and also preventives, following recession between years 1990 and 1993 and change of structure of national economy. I am writing about the process of voucher privatization including the voucher privatization provided in Slovakia. By the end of my work, I am adding some thoughts about the correctness of chosen way inclusive of description of alternative transformation strategy of Czech republic.
Klíčová slova: Washington Consensus; privatisation; transformation

Informace o studiu

Studijní program / obor: Ekonomika a management/Podniková ekonomika a management
Typ studijního programu: Bakalářský studijní program
Přidělovaná hodnost: Bc.
Instituce přidělující hodnost: Vysoká škola ekonomická v Praze
Fakulta: Fakulta podnikohospodářská
Katedra: Katedra mikroekonomie

Informace o odevzdání a obhajobě

Datum zadání práce: 20. 2. 2009
Datum podání práce: 6. 5. 2009
Datum obhajoby: 28. 5. 2009
Identifikátor v systému InSIS: https://insis.vse.cz/zp/20022/podrobnosti

Soubory ke stažení

    Poslední aktualizace: