Pojistný trh Velké Británie

Název práce: Poistný trh Veľkej Británie
Autor(ka) práce: Fortunová, Renáta
Typ práce: Bakalářská práce
Vedoucí práce: Ducháčková, Eva
Oponenti práce: -
Jazyk práce: Slovensky
Abstrakt:
Bakalárska práca vysvetľuje usporiadanie poistného trhu vo Veľkej Británii. Popisuje vývoj poistného trhu, ktorého počiatky siahajú do druhej polovice 17 storočia, keď bola v Londýne otvorená kaviareň Edwarda Lloyda, ktorá slúžila ako centrum výmeny informácií v námornej preprave. Práca popisuje postupný rozvoj tohto priekopníka na trhu poistenia. Ďalej je zameraná na objasnenie podstaty fungovania britského poistného trhu, a následne poukazuje na špecifiká vjeho rozmanitej štruktúre. Samostatný oddiel práceje venovaný analýze firmy Lloyd's,ktorá je často popisovaný ako najslávnejšia svetová, ale zároveň najmenej chápaná značka v obore poisťovníctva. Práca popisuje štruktúru činnosti spoločnosti Lloyd's a jej výzvy v novom miléniu v oblasti poisťovania rizík, odťažných veží cez veterné farmy a významné letecké spoločnosti až po súkromné lety do vesmíru. Hrozby, akými sú globálny terorizmus, zmeny klímy a geopolitická nestabilita podtrhávajú potrebu Lloyd's reagovať na vonkajší vývoj a nové výzvy.
Klíčová slova: poistné; Lloyd´s; poistný trh; syndikáty
Název práce: Pojistný trh Velké Británie
Autor(ka) práce: Fortunová, Renáta
Typ práce: Bakalářská práce
Vedoucí práce: Ducháčková, Eva
Oponenti práce: -
Jazyk práce: Slovensky
Abstrakt:
Bakalářská práce vysvětluje uspořádání pojistného trhu ve Velké Británii. Popisuje vývoj pojistného trhu, jehož počátky sahají do druhé poloviny 17 století, kdy byla v Londýně otevřena kavárna Edwarda Lloyda, která sloužila jako středisko výměny informací v námořní přepravě. Práce popisuje postupný rozvoj tohoto průkopníka na trhu pojištění. Dále je zaměřena na objasnění podstaty fungování britského pojistného trhu, a následně poukazuje na specifika v jeho rozmanité struktúře. Samostatný oddíl práce je věnován analýze firmy Lloyd's, která je často popisována jako nejslavnější světová, ale zároveň nejméně vnímaná značka v oboru pojišťovnictví. Práce popisuje strukturu činnosti společnosti Lloyd's a její výzvy v novém miléniu v oblasti pojišťování rizik, od ťažných věží přes větrné parky a významné letecké společnosti až po soukromé lety do vesmíru. Hrozby, jakými jsou globální terorismus, změny klimatu a geopolitická nestabilita zvýrazňují potřebu Lloyd's reagovat na vnější vývoj a nové výzvy.
Klíčová slova: syndikáty; poistné; Lloyd´s; pojistný trh
Název práce: Insurance market in Great Britain
Autor(ka) práce: Fortunová, Renáta
Typ práce: Bachelor thesis
Vedoucí práce: Ducháčková, Eva
Oponenti práce: -
Jazyk práce: Slovensky
Abstrakt:
Bachelor thesis explains the layout of the insurancemarket in Great Britain. It describes the development of the insurance market, whose origin dates back to the second half of the 17th century. It was in London, where a small coffee shop was opened by Mr. Edward Lloyd, who made use the shop as a center ofinformation exchange in maritime transport. The Bachelor Thesis describes gradual developement of this pioneer at the insurance market. It futhermore clarifies the essence of British insurance market with emphasis on its heterogeneousness. The Thesis is also aimed at clarifying of the nature of the insurance market, and points to the specifics of its diversified structure. An individiual section is devoted to analysis of insurance provided by Lloyd's, which is often described as the world's most famous, but also the least understood brand in the field of insurance. The Thesis describes the structure of Loyd's business and its challenges in new millennium such as insurance of oil-fields, wind-mill power plants, commercial airlines, and the private exploration of the space. Threats such as global terrorism, climate changes and geopolitical instability underline the need for Lloyd's to remain flexibly responsive to the new challanges.
Klíčová slova: syndicates; insurance market; premium ; Lloyd´s

Informace o studiu

Studijní program / obor: Finance a účetnictví/Pojišťovnictví
Typ studijního programu: Bakalářský studijní program
Přidělovaná hodnost: Bc.
Instituce přidělující hodnost: Vysoká škola ekonomická v Praze
Fakulta: Fakulta financí a účetnictví
Katedra: Katedra bankovnictví a pojišťovnictví

Informace o odevzdání a obhajobě

Datum zadání práce: 14. 11. 2008
Datum podání práce: 10. 6. 2009
Datum obhajoby: 22. 6. 2009
Identifikátor v systému InSIS: https://insis.vse.cz/zp/16507/podrobnosti

Soubory ke stažení

    Poslední aktualizace: