Pojištění domácích zvířat na americkém pojistném trhu

Název práce: Poistenie domácich zvierat na americkom pojistnom trhu
Autor(ka) práce: Bodnárová, Tamara
Typ práce: Bakalářská práce
Vedoucí práce: Ducháčková, Eva
Oponenti práce: -
Jazyk práce: Slovensky
Abstrakt:
Bakalárska práca sa zaoberá poistným produktom -- poistenie domácich zvierat a to so zameraním na trh Spojených Štátov Amerických. Celú prácu tvoria štyri hlavné časti. Prvá časť je všeobecná a rozoberá teoretickú stránku poistenia domácich zvierat ako súčasť poistne ekonomickej sféry. Poskytuje podrobnú charakteristiku daného produktu, jeho teoretické zaradenie a popis vlastností charakteristických pre americký trh. Druhá časť sa zameriava na predostretie stučnej celosvetovej histórie poistenia domácich zvierat, súčasnej situácie a predpoklad budúceho vývoja v amerických podmienkach na poistnom ale aj celkovom trhu. Tretia časť približuje spoločnosti pôsobiace na americkom trhu v oblasti poistenia domácich zvierat a podrobne popisuje dve vybrané poisťovne. Posledná časť je zameraná na porovnanie dvoch konkrétnych poistných plánov a dvoch poistných udalostí poisťovní priblížených v tretej časti.
Klíčová slova: poistenie domácich zvierat; americký poistný trh; škodové poistenie
Název práce: Pojištění domácích zvířat na americkém pojistném trhu
Autor(ka) práce: Bodnárová, Tamara
Typ práce: Bakalářská práce
Vedoucí práce: Ducháčková, Eva
Oponenti práce: -
Jazyk práce: Slovensky
Abstrakt:
Bakalářská práce se zabývá pojistným produktem - pojištění domácích zvířat a to se zaměřením na trh Spojených Států Amerických. Práce je tvořená čtyřmi hlavními částmi. První část je obecná a rozebírá teoretickou stránku pojištění domácím zvířat jako součást pojistně-ekonomické sféry. Poskytuje podrobnou charakteristiku daného produktu, jeho teoretické zařazení a popis vlastností charakteristických pro americký trh. Druhá část se zaměřuje na ilustraci celosvětové historie pojištění domácích zvířat, současné situace a předpoklad budoucího vývoje v amerických podmínkách na pojistném a taky celkovém trhu. Třetí část přibližuje společnosti působící na americkém trhu v oblasti pojištění domácích zvířat a podrobně popisuje dvě vybrané pojišťovny. Poslední část je zaměřená na porovnání dvou konkrétních pojistných plánů a dvou pojistných událostí pojišťoven popsaných v třetí části.
Klíčová slova: pojištení domácích zvířat; americký pojistný trh; škodové pojištení
Název práce: Pet Insurance on the American Insurance Market
Autor(ka) práce: Bodnárová, Tamara
Typ práce: Bachelor thesis
Vedoucí práce: Ducháčková, Eva
Oponenti práce: -
Jazyk práce: Slovensky
Abstrakt:
The topic of this bachelor thesis is an insurance product - pet insurance. This paper work is orientated on the market of the United States of America. The thesis is divided into four main parts. The first part is general and explains theoretical facts related to the pet insurance as a part of the insurance field of economy. This chapter brings detailed characteristics of this product, its theoretical identification and description of features typical for the American market. Second part focuses on the historical facts of pet insurance, present situation on the market and prediction of the future in the conditions of the American insurance market. Third part concentrates on and names the companies that offer pet insurance on the American insurance market. Two chosen companies are closely characterized in this chapter. Last part of this thesis describes and compares two concrete insurance plans, covers and claims of those two companies introduced in the third part of the paper work.
Klíčová slova: indemnity insurance; pet insurance; american insurance market

Informace o studiu

Studijní program / obor: Finance a účetnictví/Finance
Typ studijního programu: Bakalářský studijní program
Přidělovaná hodnost: Bc.
Instituce přidělující hodnost: Vysoká škola ekonomická v Praze
Fakulta: Fakulta financí a účetnictví
Katedra: Katedra bankovnictví a pojišťovnictví

Informace o odevzdání a obhajobě

Datum zadání práce: 6. 3. 2009
Datum podání práce: 10. 6. 2009
Datum obhajoby: 22. 6. 2009
Identifikátor v systému InSIS: https://insis.vse.cz/zp/19522/podrobnosti

Soubory ke stažení

    Poslední aktualizace: