Logistické procesy a jejich optimalizace

Název práce: Logistické procesy a jejich optimalizace
Autor(ka) práce: Machová, Marie
Typ práce: Diplomová práce
Vedoucí práce: Říhová, Zora
Oponenti práce: Věk, Jakub
Jazyk práce: Česky
Abstrakt:
Ústředním tématem této práce je problematika procesního řízení. V současném turbulentním prostředí a sílícím konkurenčním boji je třeba mít na zřeteli při řízení podniku především zákazníka a jeho potřeby. Chod firmy lze zcela nepochybně zefektivnit implementací moderních informačních a dalších technologií. Jsou-li však tyto technologie zvoleny nevhodně nebo se nesprávně použijí, mohou do značné míry další existenci podniku velmi zkomplikovat. Aby se těmto problémům předešlo, je třeba zanalyzovat firemní procesy, které budou novými technologiemi dotčeny. V současné době se nezřídka setkáváme s případy, kdy podniky, s vidinou rychlého skokového zlepšení, implementují technologie bez předchozích analýz, a záhy se potýkají s problémy. Řešením je dodatečné provedení podrobných procesních analýz, navržení změn a následná reimplementace technologií, což bývá velice zdlouhavý a nákladný proces. Cílem práce je optimalizovat informační podporu logistických procesů ve výrobním podniku a procesy zkvalitnit tak, aby efektivněji podporovaly nejen ekonomické cíle vedení společnosti, ale i práci samotných zaměstnanců.
Klíčová slova: ERP - enterprise resource planning; informační podpora; podniková logistika; procesní řízení
Název práce: Logistic process optimization
Autor(ka) práce: Machová, Marie
Typ práce: Diploma thesis
Vedoucí práce: Říhová, Zora
Oponenti práce: Věk, Jakub
Jazyk práce: Česky
Abstrakt:
Managing the process of a product's development prior to its release is the dominant theme of this graduation thesis. In today's modern turbulent world, businesses compete to be a strong force in the market arena. From start to finish it is necessary to keep the consumer's demands and wants as the driving force when managing the operation. Factors that are critical in the implementation of the operation are working with a manageable portfolio, forecasting unforeseen expenses, profit gains and losses. Purchasing the most recent and efficient software program or electronics to assist in the operation could be more effective but more expensive upfront. On the other hand, purchasing a complex program or electronics will be ineffective if the user is unable to comprehend its complete functions or abilities. Proper and thorough analysis is necessary in foreseeing all possible obstacles to a smooth operation. Presently, it is not uncommon for companies to implement new technology without previous analysis. The result is a rapidly growing demand for a product reliant on this technology to help produce or support it. As a result, they find themselves in a tight spot very soon. Resolving the issue consists of additional and extended analyses of changes and in the reimplementation of the technology, a process that can be slow and tap into an already tight budget. In conclusion, this dissertation surmises that documentation of and organized implementation of processes in a real manufacturing corporation is necessary to improve not only the quality of processes in support of reaching economic targets but also in assuring quality labour performances of all employees.
Klíčová slova: information support; enterprise logistics; ERP - enterprise resource planning; business process management

Informace o studiu

Studijní program / obor: Aplikovaná informatika/Informační management
Typ studijního programu: Magisterský studijní program
Přidělovaná hodnost: Ing.
Instituce přidělující hodnost: Vysoká škola ekonomická v Praze
Fakulta: Fakulta informatiky a statistiky
Katedra: Katedra systémové analýzy

Informace o odevzdání a obhajobě

Datum zadání práce: 11. 10. 2008
Datum podání práce: 30. 6. 2009
Datum obhajoby: 17. 6. 2009
Identifikátor v systému InSIS: https://insis.vse.cz/zp/20278/podrobnosti

Soubory ke stažení

    Poslední aktualizace: