Strategická mapa cateringové společnosti
Název práce: | Strategická mapa cateringové společnosti |
---|---|
Autor(ka) práce: | Křivánková, Marie |
Typ práce: | Diplomová práce |
Vedoucí práce: | Mlejnková, Lena |
Oponenti práce: | Kiráľová, Alžbeta |
Jazyk práce: | Česky |
Abstrakt: | V diplomové práci Strategická mapa cateringové společnosti je sestrojena strategická mapa modelové cateringové společnosti působící na českém trhu. Strategická mapa byla zvolena jako přehledný a účinný nástroj, který strukturovaně postihuje důležité části strategie konkrétní firmy formou vizuální zkratky podle známé metodologie : KAPLAN, Robert S., NORTON, David P.: Strategy Maps, Harvard Business School Publishing Corporation, Boston 2004. ISBN 1-59139-134-2. V teoretické části této práce byly popsány základní stavební kameny pro tvorbu strategické mapy a byly též popsány profesionální služby cateringové společnosti. V praktické části je nejdříve analyzován cateringový trh v České republice a na základě zjištěných příležitostí je namodelována nově založená cateringová společnost VIP Catering. Tato společnost oslovuje VIP klienty s nabídkou prvotřídně kvalitních VIP služeb. Dále byla určena její mise, vize, SWOT analýza, byly analyzovány její strategické cíle, které byly rozděleny na základě čtyř základních perspektiv a byla navržena vhodná měřítka těchto strategických cílů. Poté byly navrženy strategické iniciativy a sestavena vhodná organizační struktura. V závěru praktické části byla sestavena konkrétní strategická mapa pro cateringovou společnost VIP Catering, kde byly vyznačeny příčinné vztahy mezi jednotlivými perspektivami její strategie. Hlavním výsledkem diplomové práce je originálně sestrojená strategická mapa nově vznikající cateringové společnosti na českém trhu. |
Klíčová slova: | catering; strategická mapa; strategické cíle |
Název práce: | Strategy map of a catering company |
---|---|
Autor(ka) práce: | Křivánková, Marie |
Typ práce: | Diploma thesis |
Vedoucí práce: | Mlejnková, Lena |
Oponenti práce: | Kiráľová, Alžbeta |
Jazyk práce: | Česky |
Abstrakt: | In the diploma thesis Strategy map of a catering company the strategic map of a model catering company operating on Czech market has been constructed. Strategy map was chosen as a transparent and effective measure concerning the important parts of the strategy of the concrete company in a way of visual shortcut in line with the well-known methodology: KAPLAN, Robert S., NORTON, David P.: Strategy Maps, Harvard Business School Publishing Corporation, Boston 2004. ISBN 1-59139-134-2. In the theoretical part of this diploma thesis the basic elements important for the construction of the strategy map were described and also the professional services of the catering company were presented. In the practical part the catering market of Czech Republic is analysed and then, on the basis of determined opportunities, the newly founded company VIP Catering is being modelled. This company addresses VIP clients with the offer of first class quality VIP services. Subsequently its mission, vision, SWOT analysis were determined, strategic goals were analysed and divided into four basic perspectives and reliable key performance indicators were suggested. Consequently strategic iniciatives and appropriate organization structure were developped. At the end of the practical part the strategy map for the VIP catering company was designed and the causal relationships among the strategy elements were outlined. The main result of the diploma thesis lies in the originally constructed strategy map on of a newly established catering company operating on Czech market. |
Klíčová slova: | strategic goals; catering; strategic map |
Informace o studiu
Studijní program / obor: | Mezinárodní ekonomické vztahy/Cestovní ruch |
---|---|
Typ studijního programu: | Magisterský studijní program |
Přidělovaná hodnost: | Ing. |
Instituce přidělující hodnost: | Vysoká škola ekonomická v Praze |
Fakulta: | Fakulta mezinárodních vztahů |
Katedra: | Katedra cestovního ruchu |
Informace o odevzdání a obhajobě
Datum zadání práce: | 11. 10. 2008 |
---|---|
Datum podání práce: | 20. 5. 2009 |
Datum obhajoby: | 16. 6. 2009 |
Identifikátor v systému InSIS: | https://insis.vse.cz/zp/16400/podrobnosti |