Dodávka, implementace a poimplementační podpora informačního systému za současného běhu více projektů

Název práce: Dodávka, implementácia a poimplementačná podpora informačného systému za súčasného behu viacerých projektov
Autor(ka) práce: Gažmerčík, Jakub
Typ práce: Bakalářská práce
Vedoucí práce: Bruckner, Tomáš
Oponenti práce: Dvořáková, Dana
Jazyk práce: Slovensky
Abstrakt:
Táto bakalárska práca sa zaoberá špecifikami implementácie a poimplementačnej podpory komplexných informačných systémov nasadených do prostredia s rozsiahlym spektrom činností a procesov, často riadených pomocou viacerých dielčích projektov. Analyzuje riziká vyplývajúce z tohto prostredia a rozoberá prístupy, určené pre minimalizovanie týchto špecifických rizík. Vymedzuje základné pojmy a postupy v oblasti implementácie a poimplementačnej podpory, ich súčasnú podobu a trendy, ktorých kľúčové aspekty popisuje na definovanom viacprojektovom prostredí, v závislosti na prístupe k riadeniu dielčích projektov. V závere práce sa pre vysvetlenie jednotlivých postupov a metód používa hypotetická nasimulovaný model sofistikovaného informačného systému v prostredí programu zloženého z na sebe závislých projektov.
Klíčová slova: poimplementačná podpora; program management; implementácia
Název práce: Dodávka, implementace a poimplementační podpora informačního systému za současného běhu více projektů
Autor(ka) práce: Gažmerčík, Jakub
Typ práce: Bakalářská práce
Vedoucí práce: Bruckner, Tomáš
Oponenti práce: Dvořáková, Dana
Jazyk práce: Slovensky
Abstrakt:
Tato bakalářská práce se zabývá specifikami implementace a poimplementační podpory komplexních informačních systémů nasazených do prostředí s rozsáhlým spektrem činností a procesů, často řízených pomocí vícerých dílčích projektů. Analyzuje rizika vyplývající z tohoto prostředí a rozebírá přístupy určené pro minimalizování těchto specifických rizik. Vymezuje základní pojmy a postupy v oblasti implementace a poimplementační podpory, jejich současnou podobu a trendy, jejichž klíčové aspekty popisuje na definovaném více projektovém prostředí, v závislosti na přístupu k řízení dílčích projektů. V závěru práce se pro vysvětlení jednotlivých postupů a metod používá hypotetický nasimulovaný model sofistikovaného informačního systému v prostředí programu složeného z na sobě závislých projektech.
Klíčová slova: program management; poimplementační podpora; implementace
Název práce: Delivery, implementation and post-implementation support in the multiple projects environment
Autor(ka) práce: Gažmerčík, Jakub
Typ práce: Bachelor thesis
Vedoucí práce: Bruckner, Tomáš
Oponenti práce: Dvořáková, Dana
Jazyk práce: Slovensky
Abstrakt:
This project is discussing the specifications of implementation and post-implementation support of information systems used in the environment with wide range of operations and processes, often driven by multiple projects. It analyzes the risks associated to this environment and it discusses the approaches assigned to minimize these specific risks. It specifies the basic concepts and practices in the sphere of implementation and post-implementation support, their actual design and trends. It describes their key factors on predefined multiple projects environment, depending on the approach to the partial projects management. In the end, this project creates simulated hypothetic model of complex information system in the environment of the programme consisted from self dependent partial projects, in purpose to explain the best practices and methods.
Klíčová slova: programme management; post-implementation support; implementation

Informace o studiu

Studijní program / obor: Aplikovaná informatika/Informatika
Typ studijního programu: Bakalářský studijní program
Přidělovaná hodnost: Bc.
Instituce přidělující hodnost: Vysoká škola ekonomická v Praze
Fakulta: Fakulta informatiky a statistiky
Katedra: Katedra informačních technologií

Informace o odevzdání a obhajobě

Datum zadání práce: 14. 10. 2008
Datum podání práce: 1. 5. 2009
Datum obhajoby: 27. 8. 2009
Identifikátor v systému InSIS: https://insis.vse.cz/zp/15604/podrobnosti

Soubory ke stažení

    Poslední aktualizace: