Životní pojištění - využití v praxi

Název práce: Životní pojištění - využití v praxi
Autor(ka) práce: Kašpar, Jiří
Typ práce: Diplomová práce
Vedoucí práce: Kislingerová, Eva
Oponenti práce: Eisler, Jan
Jazyk práce: Česky
Abstrakt:
V úvodní části práce seznamuje s historií životního pojištění, z rozdělením životního pojištění a s právní úpravou zprostředkování pojištění v České republice. Další část je věnována výhodám a nevýhodám životního pojištění. Dále je srovnáváno životní pojištění jako ochrana a jako spoření či investice. V této souvislosti je věnována pozornost ukazateli TANK. Vývojem životního pojištění se zabývá další část práce. V části, která se zabývá modelací životního pojištění v jednotlivých životních fázích klienta, jsou řešeny tři situace podle věku klienta: 20letý klient, 40letý klient a 65letý klient. Cílem práce bylo ukázat na praktických modelových příkladech výhody a nevýhody životního pojištění, jeho praktickou aplikace v praxi a porovnat v této souvislosti rizikové a investiční životní pojištění.
Klíčová slova: Zprostředkování pojištění; Daňové výhody; Kapitálové životní pojištění; TANK; Rizikové životní pojištění; Investiční životní pojištění
Název práce: Life insurance - usage in practice
Autor(ka) práce: Kašpar, Jiří
Typ práce: Diploma thesis
Vedoucí práce: Kislingerová, Eva
Oponenti práce: Eisler, Jan
Jazyk práce: Česky
Abstrakt:
First part of this work introduces the history of life insurance, the division of life insurance and legislation of insurance in the Czech Republic. Another part is devoted to the advantages and disadvantages of life insurance. Furthermore, life insurance is compared as protection and as saving or investment. In this context, attention "TANK" indicator. Another part of the work deals with the development of life insurance. In part that concerns the simulation of life insurance in the other life-cycle of the clients there are described three situations according to the age of the client: a 20-years old client, a 40-years old client and a 65-years old client. The conslucions of this work was to show practical examples of advantages and disadvantages of life insurance, its practical application in practice and compare in this context, term insurance and unit link insurance.
Klíčová slova: Handling insurance; Capitalizing type of insurance; Unit link insurance; Term insurance; Tax benefits

Informace o studiu

Studijní program / obor: Ekonomika a management/Podniková ekonomika a management
Typ studijního programu: Magisterský studijní program
Přidělovaná hodnost: Ing.
Instituce přidělující hodnost: Vysoká škola ekonomická v Praze
Fakulta: Fakulta podnikohospodářská
Katedra: Katedra podnikové ekonomiky

Informace o odevzdání a obhajobě

Datum zadání práce: 25. 8. 2009
Datum podání práce: 26. 8. 2009
Datum obhajoby: 8. 9. 2009
Identifikátor v systému InSIS: https://insis.vse.cz/zp/21310/podrobnosti

Soubory ke stažení

Hlavní práce
Neveřejný soubor
Stáhnout
    Poslední aktualizace: