Detsky cestovni ruch a uloha detske animace

Název práce: Detský cestovný ruch a úloha detskej animácie
Autor(ka) práce: Kráľová, Ľuboslava
Typ práce: Bakalářská práce
Vedoucí práce: Kiráľová, Alžbeta
Oponenti práce: Indrová, Jarmila
Jazyk práce: Slovensky
Abstrakt:
Animácia v cestovnom ruchu vdychuje dovolenkovým rezortom a miestam trávenia voľného času dušu. Je tvorcom genius loci. Oživuje ich a je prísľubom chvíľ plných zábavy a nových zážitkov. Takto by teda správna animácia mala vyzerať a o podobu, ktorá by spĺňala túto charakteristiku by sa mali postarať skúsení odborníci, to jest animátori voľného času. Animácia má mnoho podôb daných rôznorodosťou ľudského rodu a našich záujmov. Táto bakalárska práca si ale za cieľ určila preskúmať hlavne problematiku detskej animácie, jej špecifík a vyhranených potrieb detí. Venuje sa deťom ako budúcej podobe návštevníkov. Skúma ich požiadavky a náročnosť, tak aby bolo spokojné nielen dieťa, ale i rodič a prevádzkovateľ zariadenia. Ako taká je teda animácia jednou z najperspektívnejších služieb novodobého cestovného ruchu a možno očakávať i jej objavenie sa na tuzemskom trhu cestovného ruchu.
Klíčová slova: detská animácia; animácia; cestovný ruch
Název práce: Detsky cestovni ruch a uloha detske animace
Autor(ka) práce: Kráľová, Ľuboslava
Typ práce: Bakalářská práce
Vedoucí práce: Kiráľová, Alžbeta
Oponenti práce: Indrová, Jarmila
Jazyk práce: Slovensky
Abstrakt:
Animace v cestovním ruchu vdechuje prázdninovým rezortům a místům trávení volného času duši. Je tvůrcem genius loci. Oživuje je a je příslibem chvil plných zábavy a nových zážitků. Takhle by teda měla správná animace vypadat, a o její podobu, která splňuje tuto charakteristiku by se měli postarat zkušení odborníci, to jest animátoři volného času. Animace má mnoho podob daných různorodostí lidského rodu a našich zájmů. Tato bakalářská práce si ale za cíl vymezila prozkoumat především problematiku dětské animace, jejich specifik a vyhrazených dětských potřeb. Věnuje se dětem jakožto budoucí podobě návštevníků; zkoumá jejich požadavky a náročnost tak, aby bylo spokojené nejenom dítě, ale i rodič a provozovatel zařízení. Jako taková je tedy animace jednou z nejperspektivnějších služeb novodobého cestovního ruchu a je možno očekávat její objevení na tuzemském trhu cestovníhu ruchu.
Klíčová slova: dětská animace; animace; cestovní ruch
Název práce: Children tourism and the role of children animation
Autor(ka) práce: Kráľová, Ľuboslava
Typ práce: Bachelor thesis
Vedoucí práce: Kiráľová, Alžbeta
Oponenti práce: Indrová, Jarmila
Jazyk práce: Slovensky
Abstrakt:
The animation in tourism industry is the element giving a soul to tourist resorts and free-time destinations. It is the architect of genius loci. It inspirits the places and guarantees the moments full of fun and new experiences. In this way one accurate animation should look like. An appropriate form is ensured by the professional free-time entertainers. Hence the fundamental aim of this bachelor thesis is to explore the issue of children's animation, their specifics and clear-up demands of children. It pursues children as the future guests. Examining their requirements and fastidiousness so that kids', parents' and a keepers' satisfaction is achieved. Animation as such is one of the most perspective services of modern tourism and it is expected that new animation programs will enter the domestic market of tourism as well.
Klíčová slova: tourism; animation; children animation

Informace o studiu

Studijní program / obor: Mezinárodní ekonomické vztahy/Cestovní ruch a regionální rozvoj
Typ studijního programu: Bakalářský studijní program
Přidělovaná hodnost: Bc.
Instituce přidělující hodnost: Vysoká škola ekonomická v Praze
Fakulta: Fakulta mezinárodních vztahů
Katedra: Katedra cestovního ruchu

Informace o odevzdání a obhajobě

Datum zadání práce: 24. 4. 2009
Datum podání práce: 15. 5. 2009
Datum obhajoby: 22. 5. 2009
Identifikátor v systému InSIS: https://insis.vse.cz/zp/20457/podrobnosti

Soubory ke stažení

    Poslední aktualizace: