Využití marketingu v oblasti pohostinství a stravování

Název práce: Využitie marketingu v oblasti pohostinstva a stravovania
Autor(ka) práce: Teremová, Martina
Typ práce: Bakalářská práce
Vedoucí práce: Filipová, Alena
Oponenti práce: Zeman, Jiří
Jazyk práce: Slovensky
Abstrakt:
Táto bakalárska práca pojednáva o potrebe uplatnenia a využitia marketingu v pohostinstve a stravovaní.Teoreticko-metodologická časť je rozdelená do 5 kapitol a obsahuje definície a charakteristiky z oblasti pohostinstva a stravovania, charakteristiku marketingu a jeho využitie v danej oblasti, informácie o marketingovom pláne, o marketingovom mixe a o možnostiach kontroly a hodnotenia vybranej marketingovej stratégie. Na doplnenie je súčasťou tejto časti stručný vývoj pohostinstva a stravovania v ČR a súčasné trendy v tomto odvetví.Praktická časť sa zaoberá deduktívnym overením týchto poznatkov na konkrétnom praktickom príklade. Začína predstavením vybranej firmy a pokračuje analýzou jej súčasnej situácie z externého aj interného pohľadu. Analýza jej marketingovej stratégie ďalej zahŕňa rozbor jednotlivých nástrojov marketingového mixu. V rámci toho sú následne vyhodnotené oblasti, kde je zvolená stratégia úspešná a kde je tomu naopak. Na základe týchto výsledkov je v závere navrhnutý marketingový plán, teda odporúčané marketingové ciele do budúcna a možné opatrenia k zlepšeniu marketingovej činnosti.
Klíčová slova: situačná analýza; marketing; gastronómia
Název práce: Využití marketingu v oblasti pohostinství a stravování
Autor(ka) práce: Teremová, Martina
Typ práce: Bakalářská práce
Vedoucí práce: Filipová, Alena
Oponenti práce: Zeman, Jiří
Jazyk práce: Slovensky
Abstrakt:
Táto bakalářská práce pojednává o potřebě uplatnění a využití marketingu v oblasti pohostinství a stravování. Teoreticko-metodologická část je rozdělená do pěti kapitol a obsahuje definice a charakteristiky z oblasti pohostinství a stravovaní, charakteristiku marketingu a jeho využití v dané oblasti, informace o marketingovém plánu, o marketingovém mixu a o možnostech kontroly a hodnocení vybrané marketingové strategie. Na doplnění je součástí této části stručný vývoj pohostinství a stravovaní v ČR a současné trendy v tomto odvětví. Praktická část se zabývá deduktivním ověřením těchto poznatků na konkrétním praktickém příkladu. Začíná představením vybrané firmy a pokračuje analýzou její současné situace z externího i interního pohledu. Analýza její marketingové strategie dále zahrnuje rozbor jednotlivých nástrojů marketingového mixu. V rámci tohoto jsou následně vyhodnocené oblasti, kde je zvolená strategie úspěšná a kde je tomu naopak. Na základě těchto výsledků je v závěru navrhnutý marketingový plán, teda doporučované marketingové cíle do budoucna a možné opatření k zlepšení marketingové činnosti.
Klíčová slova: gastronomie; situační analýza; marketing
Název práce: Use of marketing in the gastronomy
Autor(ka) práce: Teremová, Martina
Typ práce: Bachelor thesis
Vedoucí práce: Filipová, Alena
Oponenti práce: Zeman, Jiří
Jazyk práce: Slovensky
Abstrakt:
This thesis discusses the necessity of marketing in the field of gastronomy. The theoretical part is divided into five chapters and contains definitions and characteristics of the area of hospitality and catering,characteristics of marketing and its use in the area, information of marketing plans,the marketing mix and how to control and evaluate the selected marketing strategies.To complement is included in this part of the development brief gastronomy in the Czech republic and current trends in this sector.The practical part deals with deductive verification of these findings to specific practical example.It begins performances selected companies and continues its analysis of the current situation of the external and internal perspective.Analysis of the marketing strategy also includes an analysis of the various instruments of the marketing mix.Within this area is then evaluated, where the chosen strategy is successful and where it is vice versa. Based on these results is outlined at the end a marketing plan, also ecommended marketing goals for the future and possible measures to improve the marketing activities.
Klíčová slova: gastronomy; marketing ; situational analyses

Informace o studiu

Studijní program / obor: Mezinárodní ekonomické vztahy/Mezinárodní obchod
Typ studijního programu: Bakalářský studijní program
Přidělovaná hodnost: Bc.
Instituce přidělující hodnost: Vysoká škola ekonomická v Praze
Fakulta: Fakulta mezinárodních vztahů
Katedra: Katedra obchodního podnikání a komerčních komunikací

Informace o odevzdání a obhajobě

Datum zadání práce: 26. 2. 2009
Datum podání práce: 1. 6. 2009
Datum obhajoby: 29. 6. 2009
Identifikátor v systému InSIS: https://insis.vse.cz/zp/19272/podrobnosti

Soubory ke stažení

    Poslední aktualizace: