Význam indické národní gastronomie

Název práce: Význam indické národní gastronomie
Autor(ka) práce: Růžičková, Zlata
Typ práce: Bakalářská práce
Vedoucí práce: Mlejnková, Lena
Oponenti práce: Netková, Jarmila
Jazyk práce: Česky
Abstrakt:
Práce pojednává o indické gastronomii. Teoretická část představuje Indii z hlediska postavení v cestovním ruchu světa, její historii a vlivy historie na indickou gastronomii. Dále jsou představeny základní suroviny, odlišnosti ve stravování v rámci indických regionů, náboženská omezení a etiketa stolování. Praktická část zhodnocuje indickou gastronomii v Praze. Blíže je charakterizována vybraná provozovna, která je dále porovnávána s její konkurencí.
Klíčová slova: gastronomie; Indie; cestovní ruch
Název práce: The Sence of national Indian gastronomy
Autor(ka) práce: Růžičková, Zlata
Typ práce: Bachelor thesis
Vedoucí práce: Mlejnková, Lena
Oponenti práce: Netková, Jarmila
Jazyk práce: Česky
Abstrakt:
The Thesis handle about the Indian gastronomy. The theoretical part introduceces India and it's position in the world tourism, it's history and influences of the history on the gastronomy. Next part introduces basic foodstuffs, differences between indian regions, religion restrictions and the etiquette of indian dining. The practical part evaluates Indian gastronomy in Prague. There is one chosen restaurant near specified and compared with it's competition.
Klíčová slova: tourism; gastronomy; India

Informace o studiu

Studijní program / obor: Mezinárodní ekonomické vztahy/Cestovní ruch a regionální rozvoj
Typ studijního programu: Bakalářský studijní program
Přidělovaná hodnost: Bc.
Instituce přidělující hodnost: Vysoká škola ekonomická v Praze
Fakulta: Fakulta mezinárodních vztahů
Katedra: Katedra cestovního ruchu

Informace o odevzdání a obhajobě

Datum zadání práce: 11. 11. 2008
Datum podání práce: 5. 5. 2009
Datum obhajoby: 5. 6. 2009
Identifikátor v systému InSIS: https://insis.vse.cz/zp/19156/podrobnosti

Soubory ke stažení

    Poslední aktualizace: