Marketingový význam body image

Název práce: Marketingový význam body image
Autor(ka) práce: Tarbajová, Viera
Typ práce: Diplomová práce
Vedoucí práce: Koudelka, Jan
Oponenti práce: Zamazalová, Marcela
Jazyk práce: Slovensky
Abstrakt:
Diplomová práca je rozdelená do dvoch častí. V prvej časti sú vymedzené základné pojmy, ktoré s témou práce úzko súvisia. Prvá kapitola obsahuje definíciu a historický vývoj body image. Následne sa práca venuje marketingovej komunikácií. Bližšie sa zameriava na reklamu a v súvislosti s ňou na efektivitu a psychológiu reklamy. V rámci tejto kapitoly sú taktiež popísané média a ich vplyv na vnímanie ideálu krásy. Druhá časť diplomovej práce je zameraná na praktickú, analytickú činnosť. V rámci tejto časti je opísaný teoretický základ a praktické použitie obsahovej analýzy ako i metódy dotazovania. V závere práca zoznamuje čitateľa s výsledkami obsahovej analýzy a dotazníkového šetrenia.
Klíčová slova: Reklama; Média; Marketingová komunikácia; Marketing; Body Image; Dotazníkové šetrenie ; Obsahová analýza
Název práce: Marketingový význam body image
Autor(ka) práce: Tarbajová, Viera
Typ práce: Diplomová práce
Vedoucí práce: Koudelka, Jan
Oponenti práce: Zamazalová, Marcela
Jazyk práce: Slovensky
Abstrakt:
Diplomová práce je rozdělena do dvou částí. V první části jsou vymezeny základní pojmy, které s tématem práce úzce souvisí. První kapitla obsahuje definici a historický vývoj body iamge. Následně se práce věnuje marketinhové komunikaci. Bliže se zaměřuje na reklamu a v souvislosti s ní na efektivitu a psychologii reklamy. V rámci této kapitoly taktéž popisuje média a jejich vliv na vnímání ideálu krásy. Druhá část diplomové práce je zaměřená na praktickou, analytickou čínnost. V rámci této části je popsaný teoretický základ a praktické použití obsahové analýzy, včetně metody dotazování. V závěru práce je čtenář seznámen s výsledky obsahové analýzy a dotazníkového šetření.
Klíčová slova: Dotazníkové šetrení; Body Image; Media; Body Image; Marketing; Obsahová analýza; Reklama
Název práce: Meaning of Body Image in Marketing
Autor(ka) práce: Tarbajová, Viera
Typ práce: Diploma thesis
Vedoucí práce: Koudelka, Jan
Oponenti práce: Zamazalová, Marcela
Jazyk práce: Slovensky
Abstrakt:
The diploma thesis is divided into two parts. The first part includes the delineation of basic terms, needful for a further work. The first chapter offers a definition and an evaluation of a historical development of a body image. Subsequently, the work is concerned with a marketing communication. It offers an inspection of a phenomenon of advertisement, its effectivity on addresses and a psychological insight encompased within the field of advertising. The chapter also includes the description of media and their respective influences on the perception of a beauty ideal. The second part of the thesis is oriented towards a practical, analytical activity. The description of a theoretical base as well as a practical use of a content analysis and implied methods are the points of the chapter's departure. The conclusion part of the work provides the readers with conclusions of the content analysis and a questionnaire results.
Klíčová slova: Body Image; Questionnaire results; Media; Coontent analysis; Marketing; Advertising; Marketing communication

Informace o studiu

Studijní program / obor: Ekonomika a management/Podniková ekonomika a management
Typ studijního programu: Magisterský studijní program
Přidělovaná hodnost: Ing.
Instituce přidělující hodnost: Vysoká škola ekonomická v Praze
Fakulta: Fakulta podnikohospodářská
Katedra: Katedra marketingu

Informace o odevzdání a obhajobě

Datum zadání práce: 10. 9. 2008
Datum podání práce: 9. 5. 2009
Datum obhajoby: 10. 6. 2009
Identifikátor v systému InSIS: https://insis.vse.cz/zp/18548/podrobnosti

Soubory ke stažení

    Poslední aktualizace: