Finanční analýza spoločnosti OTMA - Sloko, s.r.o

Název práce: Finančná analýza spoločnosti OTMA - Sloko, s.r.o
Autor(ka) práce: Kováčik, Matej
Typ práce: Bakalářská práce
Vedoucí práce: Sieber, Martina
Oponenti práce: Kopkáně, Heřman
Jazyk práce: Slovensky
Abstrakt:
Cieľom mojej bakalárskej práce s názvom "Finančná analýza spoločnosti OTMA - Sloko, s.r.o." je zhodnotiť z pohľadu externého analytika jej finančné zdravie, postavenie na trhu a budúci vývoj a smerovanie spoločnosti. Pre tento účel použijem hlavne mne dostupné zdroje, a to účtovné uzávierky za roky 2003 až 2007 a výročné správy. Spoločnosť OTMA - Sloko, s.r.o. je divíziou poprednej českej potravinárskej firmy HAMÉ, zaoberajúcou sa výrobou trvanlivých i chladených potravín. Celkovo možno hodnotiť výsledok finančnej analýzy spoločnosti OTMA -- Sloko, s.r.o. pozitívne. Treba sa pozerať na uvedené výsledky v rámci širších súvislostí, t.j. z pohľadu vonkajšieho ekonomického prostredia a celkovej situácie na trhu s potravinárskymi komoditami.
Klíčová slova: OTMA - Sloko, s.r.o.; HAMÉ, a.s.; Finančná analýza
Název práce: Finanční analýza spoločnosti OTMA - Sloko, s.r.o
Autor(ka) práce: Kováčik, Matej
Typ práce: Bakalářská práce
Vedoucí práce: Sieber, Martina
Oponenti práce: Kopkáně, Heřman
Jazyk práce: Slovensky
Abstrakt:
Cílem mé bakalářské práce s názvem "Finanční analýza společnosti OTMA - Sloko, s.r.o." je zhodnotit z pohledu externího analytika její finanční zdraví, postavení na trhu a budoucí vývoj a směřování společnosti. Pro daný účel použiju hlavně mně dostupné zdroje, a to účtovní uzávěrky za roky 2003 až 2007 a výroční zprávy. Společnost OTMA - Sloko, s.r.o. je divizí popřední české potravinářské firmy HAMÉ, která se zaobírá výrobou trvanlivých i chlazených potravin. Celkově možno hodnotit výsledek finanční analýzy společnosti OTMA - Sloko, s.r.o. pozitivně. Je potřeba se dívat na uvedené výsledky v rámci širších souvislostí, tj. z pohledu vnějšího ekonomického prostředí a celkové situace na trhu s potravinářskými komoditami.
Klíčová slova: HAMÉ, a.s.; Finanční analýza; OTMA - Sloko, s.r.o.
Název práce: Financial analysis of the company OTMA - Sloko, s.r.o
Autor(ka) práce: Kováčik, Matej
Typ práce: Bachelor thesis
Vedoucí práce: Sieber, Martina
Oponenti práce: Kopkáně, Heřman
Jazyk práce: Slovensky
Abstrakt:
The goal of my bachelor thesis with name "Financial analysis of the company OTMA - Sloko, s.r.o." is to evaluate in the view of external analyst its financial health, the position in the marketplace and the future progress and routing of the company. For this purpose I use all available sources for me, namely balance of an account (2003-2007) and annual register. The company OTMA - Sloko, s.r.o. is a division of big czech food-company HAMÉ which produce durable and chilled foodstuff. Generally we can evaluate the result of financial analysis of the company OTMA - Sloko, s.r.o. positively. It is essencial to see the final results in wider contexts, i.e. in the view of external economic background and the global situation in the marketplace of food industry.
Klíčová slova: OTMA - Sloko, s.r.o.; Financial analysis; HAMÉ, a.s.

Informace o studiu

Studijní program / obor: Ekonomika a management/Podniková ekonomika a management
Typ studijního programu: Bakalářský studijní program
Přidělovaná hodnost: Bc.
Instituce přidělující hodnost: Vysoká škola ekonomická v Praze
Fakulta: Fakulta podnikohospodářská
Katedra: Katedra podnikové ekonomiky

Informace o odevzdání a obhajobě

Datum zadání práce: 20. 1. 2009
Datum podání práce: 30. 5. 2009
Datum obhajoby: 27. 5. 2009
Identifikátor v systému InSIS: https://insis.vse.cz/zp/18279/podrobnosti

Soubory ke stažení

    Poslední aktualizace: