Italská gastronomie v ČR

Název práce: Italská gastronomie v ČR
Autor(ka) práce: Jelínková, Petra
Typ práce: Bakalářská práce
Vedoucí práce: Mlejnková, Lena
Oponenti práce: Valentová, Jana
Jazyk práce: Česky
Abstrakt:
Práce zaměřená na italskou gastronomii pojednává o její historii, charakteristických rysech a její oblíbenosti u českých konzumentů. V první části práce je detailně rozebrána historie italské gastronomie a také charakteristika několika konkrétních pojmů z této oblasti (jedná se především o potraviny, pokrmy či nápoje). Ve druhé části práce je prostřednicvtím dotazníkového šetření rozebráno postavení italské gastronomie v České republice, které je určeno preferencemi obyvatel měst Prahy a Brna.
Klíčová slova: gastronomie; analýza dotazníkového šetření; Itálie
Název práce: The Italian Gastronomy in the Czech Republic
Autor(ka) práce: Jelínková, Petra
Typ práce: Bachelor thesis
Vedoucí práce: Mlejnková, Lena
Oponenti práce: Valentová, Jana
Jazyk práce: Česky
Abstrakt:
The Thesis based on the Italian gastronomy analyses its history, characteristic attributes and its popularity in the Czech Republic. In the first part of the Thesis the Italian gastronomy's history and the characteristics of some typical Italian terms from the gastronomy terminology are mentioned (concerning food and beverages). In the second part of the Thesis the position of the Italian gastronomy in the Czech Republic is discussed. It is based on a survey made in the cities Prague and Brno.
Klíčová slova: Italy; analysis of the questionnaire; gastronomy

Informace o studiu

Studijní program / obor: Mezinárodní ekonomické vztahy/Cestovní ruch a regionální rozvoj
Typ studijního programu: Bakalářský studijní program
Přidělovaná hodnost: Bc.
Instituce přidělující hodnost: Vysoká škola ekonomická v Praze
Fakulta: Fakulta mezinárodních vztahů
Katedra: Katedra cestovního ruchu

Informace o odevzdání a obhajobě

Datum zadání práce: 11. 12. 2008
Datum podání práce: 15. 5. 2009
Datum obhajoby: 8. 6. 2009
Identifikátor v systému InSIS: https://insis.vse.cz/zp/17636/podrobnosti

Soubory ke stažení

    Poslední aktualizace: