Úrazové pojištění

Název práce: Úrazové pojištění
Autor(ka) práce: Strašilová, Kateřina
Typ práce: Diplomová práce
Vedoucí práce: Marek, Luboš
Oponenti práce: Zimmermann, Pavel
Jazyk práce: Česky
Abstrakt:
Téma diplomové práce z oboru pojišťovnictví bylo vybráno z důvodu několikaleté praxe. Konkrétní téma "úrazové pojištění" pak na základě faktu, že je jedno z nejdůležitějších pojištění vůbec a měl by ho mít každý. V teoretické části budou objasněny základní pojmy nejen úrazového pojištění, ale i pojištění jako celku. Zároveň bude ukázáno, jak a kde sjednat pojistnou smlouvu a na co si dát před sjednáváním a během sjednávání pojistné smlouvy pozor. Nedílnou součástí teoretické části bude také legislativa týkající se úrazového pojištění a její vývoj. V praktické části bude uvažováno nad tím, na jaké pojistné částky by měli být osoby pojištěny. Dále bude uveden konkrétní příklad nastavení úrazového pojištění více osob i jednotlivce a analyzuji nabídku jednotlivých pojišťoven v místě mého bydliště. Na závěr budou ozřejměny základní výpočty týkající se pojištění a analyzována data, která budou k dispozici.
Klíčová slova: denní odškodné po dobu nezbytného léčení úrazu; trvalé následky úrazu; smrt úrazem; úrazové pojištění
Název práce: Accident insurance
Autor(ka) práce: Strašilová, Kateřina
Typ práce: Diploma thesis
Vedoucí práce: Marek, Luboš
Oponenti práce: Zimmermann, Pavel
Jazyk práce: Česky
Abstrakt:
My thesis theme from the branch of insurance industry has been chosen for a reason of my long-term experience. The particular theme of "accident insurance" has been then chosen and based on the fact that in general it belongs to one of the most important types of insurance and everybody should arrange for it. In the part of theory I would like to clarify basic terms of the field of accident insurance as well as those of insurance industry as a whole. At the same time I would like to illustrate how and where an insurance contract can be concluded and what one should be aware of before and in the course of concluding such an insurance contract. An integral part of the theory will also be legislation dealing with the insurance industry and its development. The practical part will be focused on looking for different insurance amounts people should be insured for. In addition there will be given a particular example of effecting an accident insurance of more people as well as of a person and various insurance companies' offers in my place of living will be analysed. In conclusion let me make basic calculations concerning the insurance clear and analyse the data that will be at my disposal.
Klíčová slova: accident insurance; daily compensation of necessary medical treatment injuries; lasting consequences of an accident; death accident

Informace o studiu

Studijní program / obor: Kvantitativní metody v ekonomice/Statistické a pojistné inženýrství
Typ studijního programu: Magisterský studijní program
Přidělovaná hodnost: Ing.
Instituce přidělující hodnost: Vysoká škola ekonomická v Praze
Fakulta: Fakulta informatiky a statistiky
Katedra: Katedra statistiky a pravděpodobnosti

Informace o odevzdání a obhajobě

Datum zadání práce: 2. 6. 2009
Datum podání práce: 31. 12. 2009
Datum obhajoby: 3. 2. 2010
Identifikátor v systému InSIS: https://insis.vse.cz/zp/22608/podrobnosti

Soubory ke stažení

    Poslední aktualizace: