Zadejte název práce Finanční analýza společnosti Pragometal

Název práce: Zadejte název práce Finanční analýza společnosti Pragometal
Autor(ka) práce: Svoboda, Adam
Typ práce: Diplomová práce
Vedoucí práce: Synek, Miloslav
Oponenti práce: Kotland, Čestmír
Jazyk práce: Česky
Abstrakt:
O finanční analýze můžeme bezpochyby říci, že tvoří jádro dovedností každého finančního manažera. Její podstata netkví pouze ve zobrazení a zhodnocení minulých činností podniku, ale je také podkladem pro plánování a rozhodování o budoucích aktivitách a záměrech každého podniku, což je v dnešním, neustále se měnícím ekonomickém prostředí velmi významná skutečnost. Výstupy finanční analýzy lze považovat za základní pilíř řízení, plánování, určování budoucích strategií, ale i mezipodnikového, respektive meziodvětvového srovnání. Společnost Pragometal, na kterou jsou postupy finanční analýzy aplikovány, působí v odvětví velkoobchodu s kovovým odpadem a šrotem (CZ-NACE 467700). Jedná se o kapitálovou společnost s ručením omezeným. Její aktiva dosáhly maximální výše přes 75 mil. Kč a nejvyšší hodnota zisku po zdanění byla přes 7 mil. Kč. V rámci finanční analýzy byly hodnoceny roky 2004 - 2008. Tuto společnost jsem zvolil jelikož jsem již několik let zaměstnancem a mám přehled o jejích aktivitách a přístup k interním informacím, které jsou pro kvalitní zpracování analýzy nezbytné.
Klíčová slova: Finanční analýza společnosti Pragometal, spol. s r.o.; zhodnocení finančního zdraví a stability; mezipodnikové srovnání s konkurenty z CZ-NACE 467700
Název práce: Financial analysis of Pragometal s.r.o
Autor(ka) práce: Svoboda, Adam
Typ práce: Diploma thesis
Vedoucí práce: Synek, Miloslav
Oponenti práce: Kotland, Čestmír
Jazyk práce: Česky
Abstrakt:
Without a doubt we can say that financial analysis is basic knowledge of every financial manager. Its principle is not only in description of company's past activities, but also in future predictions, planning and decision making. That is absulutly necessery in todays world with its dayly changes. Financial analysis outputs may be considered as basic pillar of managing, planning, future strategies making, but also for a intercompany comparison and activity analysis. Analysed company, called Pragometal is a metall scrap wholesale business (CZ-NACE 467700). It is a limited liability company. Its assets peak was over 75 million crowns and its highest profit after tex reached over 7 mil. CZK. Financial analysis deals with the time period since 2004 till 2008. I have decided to analyse this company, because I am one of its employees in administration and I have a knowledge a view of its activities. I also get some internal information, that are necessery for higher quality of financial analysis.
Klíčová slova: Pragometal's financial standing estimation; intercompany comparison and activity analysis; Financial analysis of Pragometal s.r.o.

Informace o studiu

Studijní program / obor: Ekonomika a management/Podniková ekonomika a management
Typ studijního programu: Magisterský studijní program
Přidělovaná hodnost: Ing.
Instituce přidělující hodnost: Vysoká škola ekonomická v Praze
Fakulta: Fakulta podnikohospodářská
Katedra: Katedra podnikové ekonomiky

Informace o odevzdání a obhajobě

Datum zadání práce: 23. 9. 2009
Datum podání práce: 15. 1. 2010
Datum obhajoby: 2. 2. 2010
Identifikátor v systému InSIS: https://insis.vse.cz/zp/21543/podrobnosti

Soubory ke stažení

    Poslední aktualizace: