Finanční a nefinanční analýza společnosti Spálovský, a.s

Název práce: Finanční a nefinanční analýza společnosti Spálovský, a.s
Autor(ka) práce: Spálovský, Mojmír
Typ práce: Diplomová práce
Vedoucí práce: Synek, Miloslav
Oponenti práce: Klegrová, Eva
Jazyk práce: Česky
Abstrakt:
Diplomová práce na téma Finanční a nefinanční analýza společnosti Spálovský, a.s. se zabývá komplexním hodnocením vybrané společnosti. Na základě finančních výkazů za roky 2004 -- 2008 je provedena finanční analýza, která poskytuje informace o dění v podniku. Další metody pro finanční hodnocení jsou zvoleny souhrnné bankrotní a bonitní modely a metodika společnosti Quelle. Jako základ pro nefinanční ukazatele bylo provedeno dotazníkové šetření mezi zaměstnanci a zákazníky podniku a na jeho základě vyhodnoceny dva nové indexy People Value Added a Customer Value Added. Jako poslední metoda byla zvolena Pollakova metoda hodnocení vitality podniků. Cíle práce jsou dva: zaprvé zhodnotit vybraný podnik, charakterizovat jeho silné a slabé stránky a navrhnout doporučení na zlepšení. Druhý cíl je analyzovat užitečnost vybraných metodik a zjistit, v jakém vztahu jsou finanční a nefinanční ukazatele.
Klíčová slova: Customer Value Added; Finanční ukazatele; People Value Added; Finanční analýza; Nefinanční ukazatele
Název práce: Analýza firmy Spálovský, a. s
Autor(ka) práce: Spálovský, Mojmír
Typ práce: Diploma thesis
Vedoucí práce: Synek, Miloslav
Oponenti práce: Klegrová, Eva
Jazyk práce: Česky
Abstrakt:
Diploma thesis Financial and nonfinancial analysis of Spalovsky Company is dealing with a complex evaluation of chosen company. On the basis of financial statements for the years 2004 -- 2008 is accomplished financial analysis which purveys information about processes in company. As another methods for financial evaluation are chosen overall bankruptcy and credibility models and Quelle methodology. As a basis for nonfinancial indicators were made questionnaires among companies' employees and customers and created two new indexes - People Value Added and Customer Value Added. The last method was selected Pollack's method of companies' vitality. The goals of this thesis are two: the first of all to evaluate the company, characterize strong and weak points and suggest recommendations for improvement. The second goal is to analyze usefulness of selected methodizes and find out in which relation are they (substitutes, components or antagonists).
Klíčová slova: Financial analysis; Customer Value Added; Nonfinancial indicators; Financial indicators; People Value Added

Informace o studiu

Studijní program / obor: Ekonomika a management/Podniková ekonomika a management
Typ studijního programu: Magisterský studijní program
Přidělovaná hodnost: Ing.
Instituce přidělující hodnost: Vysoká škola ekonomická v Praze
Fakulta: Fakulta podnikohospodářská
Katedra: Katedra podnikové ekonomiky

Informace o odevzdání a obhajobě

Datum zadání práce: 27. 5. 2009
Datum podání práce: 5. 9. 2009
Datum obhajoby: 2. 2. 2010
Identifikátor v systému InSIS: https://insis.vse.cz/zp/20822/podrobnosti

Soubory ke stažení

    Poslední aktualizace: