Frameworky pro jednotkový testovaní v Jave

Název práce: Frameworky pre jednotkové testovanie v Jave
Autor(ka) práce: Vaško, Ľubomír
Typ práce: Bakalářská práce
Vedoucí práce: Pavlíčková, Jarmila
Oponenti práce: Pecinovský, Rudolf
Jazyk práce: Slovensky
Abstrakt:
Cieľom práce je popísať jednotlivé frameworky pre jednotkové testovanie a stanovenia kritérií pre výber najvhodnejšieho frameworku. Prvá časť práce sa zameriava na popis testovania a popísanie testovacích vzorov pre jednotkové testovanie. V druhej časti sú popísané vybrané frameworky a to konkrétne JUnit, TestNG, JBehava a JTiger. V tretej časti práce sú stanovené kritéria, ktoré by frameworky pre jednotkové testovanie mali čo do najväčšej mieri splňovať. Následný výber frameworku, ktorý najlepšie splňuje stanovené kritéria je prevedené pomocou multikriteriálneho výberu, ktorý umožnil kritériám priradiť aj váhy dôležitosti.
Klíčová slova: JUnit, TestNG, JBehave a JTiger; jednotkové testovanie; testovanie; testovacie vzory; frameworky pre jednotkové testovanie
Název práce: Frameworky pro jednotkový testovaní v Jave
Autor(ka) práce: Vaško, Ľubomír
Typ práce: Bakalářská práce
Vedoucí práce: Pavlíčková, Jarmila
Oponenti práce: Pecinovský, Rudolf
Jazyk práce: Slovensky
Abstrakt:
Cílem práce je popsat jednotlivé frameworky pro jednotkové testování a stanovení kritérií pro výběr nejvhodnějšího frameworku. První část práce se zamerieva na popis testování a popsání testovacích vzorů pro jednotkové testování. V druhé části jsou popsány vybrané frameworky a to konkrétně JUnit, TestNG, JBehava a JTiger. Ve třetí části práce jsou stanovena kritéria, která by frameworky pro jednotkové testování měli co do největší míře splňovat. Následný výběr frameworku, který nejlépe splňuje stanovená kritéria je provedeno pomocí multikriteriální výběru, který umožnil kritériam přiřadit i váhy důležitosti.
Klíčová slova: jednotkové testovaní; JUnit, TestNG, JBehave a JTiger; frameworky pro jednotkové testovaní; testovaní; testovací vzory
Název práce: Frameworks for unit testing in Java
Autor(ka) práce: Vaško, Ľubomír
Typ práce: Bachelor thesis
Vedoucí práce: Pavlíčková, Jarmila
Oponenti práce: Pecinovský, Rudolf
Jazyk práce: Slovensky
Abstrakt:
The aim of this work is to describe the various frameworks for unit testing and set criteria for selecting the most appropriate framework. The first part is focused on description of the testing and test patterns for unit testing. The second section describes the selected frameworks, namely JUnit, TestNG, JBehava and JTiger. In the third part of the work there are set out criteria which frameworks for unit testing should meet as much as possible. Subsequent selection of framework that best meets the established criteria is done by using multi-criteria matrix choice, which is allowed to assign the weights to the criteria according to their importance.
Klíčová slova: JUnit, TestNG, JBehave and JTiger; frameworks for unit testing; test patterns; unit testing; testing

Informace o studiu

Studijní program / obor: Aplikovaná informatika/Informatika
Typ studijního programu: Bakalářský studijní program
Přidělovaná hodnost: Bc.
Instituce přidělující hodnost: Vysoká škola ekonomická v Praze
Fakulta: Fakulta informatiky a statistiky
Katedra: Katedra informačních technologií

Informace o odevzdání a obhajobě

Datum zadání práce: 10. 1. 2009
Datum podání práce: 9. 12. 2009
Datum obhajoby: 21. 1. 2010
Identifikátor v systému InSIS: https://insis.vse.cz/zp/19244/podrobnosti

Soubory ke stažení

    Poslední aktualizace: