Analýza organizační kultury společnosti SEAFOOD s.r.o

Název práce: Analýza organizační kultury společnosti SEAFOOD s.r.o
Autor(ka) práce: Lyras, Ewgeniya
Typ práce: Diplomová práce
Vedoucí práce: Surynek, Alois
Oponenti práce: Králová, Tereza
Jazyk práce: Česky
Abstrakt:
Cílem dané diplomové práce je analyzovat organizační kulturu společnosti SEAFOOD s.r.o. a navrhnout soubor opatření který by přispěl k posílení organizační kultury dané společnosti. Před zahájením výzkumu byl prostudován odpovídající teoretický materiál a stanoveny hypotézy. Hlavním teoretickým východiskem v dané diplomové práce je teorie E.H. Scheina. Během práce byly diskutované jak příznivé dopady kultury, tak i její omezující stránky. Byla také zmíněna problematika souvislosti mezi charakteristikami a vlastnostmi jedince a jeho pracovním zařazením. Po provedení výzkumu, který se skládal s písemního dotazování zaměstnanců společnosti, řízených rozhovorů s některými manažery a pozorování, byl udělán závěr popisující stávající úroveň, problémy a silné strany kultury SEAFOOD s.r.o. Po závěru byl navrhnut určitý soubor opatření, který by měl směřovat na zesílení organizační kultury společnosti a přispět k vyšší úrovni identifikace zaměstnanců se společnosti SEAFOOD s.r.o.
Klíčová slova: identita; kultura; organizace
Název práce: Analysis of the organizational culture SEAFOOD s.r.o
Autor(ka) práce: Lyras, Ewgeniya
Typ práce: Diploma thesis
Vedoucí práce: Surynek, Alois
Oponenti práce: Králová, Tereza
Jazyk práce: Česky
Abstrakt:
The aim of the thesis is to analyze the organizational culture of the company SEAFOOD Ltd. and propose a set of measures which would contribute to strengthening the organizational culture of the company. Before starting the research the theoretical materials were investigated and hypotheses were set. The main theoretical basis in this thesis is the theory of E.H. Schein. During the work there were discussed as positive impacts of the organizational culture, as well as its restrictive side. In this work was also mentioned the issue of connection between the individual characteristics and qualities of the individual and his working career. After carrying out research, which consisted of writing surveys filled by company employees, guided interviews with some managers and observations, the conclusion about the current level, the problems and the strong sides of the organizational culture SEAFOOD Ltd. was made. After the conclusion there was suggested a set of actions which should lead to the strengthening of the organizational culture of the company and contribute to a higher level of identification of the company's employees with SEAFOOD Ltd.
Klíčová slova: culture; identity; organization

Informace o studiu

Studijní program / obor: Ekonomika a management/Podniková ekonomika a management
Typ studijního programu: Magisterský studijní program
Přidělovaná hodnost: Ing.
Instituce přidělující hodnost: Vysoká škola ekonomická v Praze
Fakulta: Fakulta podnikohospodářská
Katedra: Katedra psychologie a sociologie řízení

Informace o odevzdání a obhajobě

Datum zadání práce: 5. 1. 2010
Datum podání práce: 30. 4. 2010
Datum obhajoby: 25. 5. 2010
Identifikátor v systému InSIS: https://insis.vse.cz/zp/24024/podrobnosti

Soubory ke stažení

    Poslední aktualizace: