Kvalita pracovního života v podmínkách ČR

Název práce: Kvalita pracovného života v podmienkach ČR
Autor(ka) práce: Kvasničková, Katarína
Typ práce: Bakalářská práce
Vedoucí práce: Kuřetová, Jana
Oponenti práce: Stříteský, Marek
Jazyk práce: Slovensky
Abstrakt:
Práca je jednou zo základných ľudských činností, ktoré sú nevyhnutnou súčasťou každého jednotlivca. Svet práce sa neustále mení a vyvíja a kvalita pracovného života sa stáva témou čím viac diskutovanejšou. Hlavným cieľom práce je zhodnotiť súčasný stav kvality osobného a pracovného života v Českej republike a možnosti zamestnanca nájsť optimálnu kombináciu medzi prácou a ostatnými životnými aktivitami. V prvej časti približujem teoretické východiská kvality pracovného života, požiadavky novej generácie nastupujúcej na trh práce a modely, podľa ktorých sa dá táto subjektívna otázka merať. Cieľom praktickej časti je zistiť, aké sú možnosti uplatnenia work-life balance praktík na českom trhu a či existuje ochota sa týmito programami zaoberať. Po priblížení si významu work-life balance predstavujem jednotlivé piliere na ktorých je možné kvalitu pracovného a osobného života budovať. Následne porovnávam praktické využitie WLB programov českými spoločnosťami s ich personálnym marketingom.
Klíčová slova: Personálna politika; Pracovné prostredie; Zamestnanecké výhody; Flexibilné pracovné usporiadanie; Work-life balance
Název práce: Kvalita pracovního života v podmínkách ČR
Autor(ka) práce: Kvasničková, Katarína
Typ práce: Bakalářská práce
Vedoucí práce: Kuřetová, Jana
Oponenti práce: Stříteský, Marek
Jazyk práce: Slovensky
Abstrakt:
Práce je jednou ze základních lidských činností, která je nevyhnutelnou součástí každého jednotlivce. Svět práce se neustále mění a vyvíjí a kvalita pracovního života se stává čím dál více diskutovanějším tématem. Hlavním cílem práce je zhodnotit současný stav kvality osobního a pracovního života v České republice a možnosti zaměstnance najít optimální kombinaci mezi prací a ostatními životními aktivitami. V první části přibližuji teoretická východiska kvality pracovního života, požadavky nové generace nastupující na trh práce a modely, dle kterých se tato subjektivní otázka měří. Cílem praktické části je zjistit možnosti uplatnění work-life balance praktik na českém trhu a posoudit, zda existuje ochota se těmito programy zabývat. Po přiblížení významu work-life balance představuji jednotlivé pilíře, na kterých je možné kvalitu pracovního a osobního života budovat. Následně porovnávám praktické využití WLB programů českými společnostmi s jejich personálním marketingem.
Klíčová slova: Personální politika; Flexibilní pracovní uspořádání; Work-life balance; Zaměstnanecké výhody; Pracovní prostředí
Název práce: Quality of working life in the Czech Republic
Autor(ka) práce: Kvasničková, Katarína
Typ práce: Bachelor thesis
Vedoucí práce: Kuřetová, Jana
Oponenti práce: Stříteský, Marek
Jazyk práce: Slovensky
Abstrakt:
Work is fundamental human activity which is an inevitable component part of every individual. The world of work is constantly changing and evolving and the quality of working life becomes an increasingly discussed topic. The main aim of the Thesis is to evaluate the current state of the quality of working and professional life in the Czech Republic and employee's chances to find the right combination between work and other activities. In the first part, theoretical basis of working life quality is described together with the requirements of the new generation coming into the labour market and the models by which the subjective issue is measured. The aim of the practical part was to determine the practical possibilities of work-life balance practices application in the Czech market and to assess whether there is willingness to deal with these programmes. Following the description of the significance of the work-life balance approach I introduce individual pillars on which the quality of working and personal life can be built. Then I compare the practical use of the WLB programmes by Czech companies with their HR marketing.
Klíčová slova: HR policy; Working environment; Employee benefits; Flexible working arrangements; Work-life balance

Informace o studiu

Studijní program / obor: Ekonomika a management/Podniková ekonomika a management
Typ studijního programu: Bakalářský studijní program
Přidělovaná hodnost: Bc.
Instituce přidělující hodnost: Vysoká škola ekonomická v Praze
Fakulta: Fakulta podnikohospodářská
Katedra: Katedra personalistiky

Informace o odevzdání a obhajobě

Datum zadání práce: 11. 11. 2009
Datum podání práce: 10. 5. 2010
Datum obhajoby: 24. 5. 2010
Identifikátor v systému InSIS: https://insis.vse.cz/zp/22854/podrobnosti

Soubory ke stažení

    Poslední aktualizace: