Strategický marketingový plán začínajícího podniku

Název práce: Strategický marketingový plán začínajúceho podniku
Autor(ka) práce: Janíková, Miroslava
Typ práce: Diplomová práce
Vedoucí práce: Zamazalová, Marcela
Oponenti práce: Procházková, Markéta
Jazyk práce: Slovensky
Abstrakt:
Cieľom diplomovej práce je vypracovanie marketingového plánu zakladanej študentskej agentúry, ktorý zabezpečí, aby sa spoločnosť dostala do povedomia svojich potenciálnych zákazníkov a počas svojej existencie bola konkurencieschopná. Marketingový plán je vypracovaný tak, aby bol s využitím minimálnych a v počiatkoch existencie agentúry obmedzených finančných zdrojov, dosiahnutý maximálny efekt. K naplneniu tohto cieľa navrhnem marketingovú stratégiu, v rámci ktorej špecifikujem jednotlivé nástroje marketingového mixu, s dôrazom na optimalizáciu komunikačného mixu. Práca má dve časti. V teoretickej časti sa venujem špecifikám služieb a popisujem strategické riadenie, pričom sa zameriavam najmä na fázu plánovania a marketingový plán. V praktickej časti predstavujem spoločnosť a jej produkt. Na základe výsledkov rozsiahlej analýzy okolia firmy definujem segment a vzhľadom k marketingovým cieľom a positioningu firmy navrhujem jednotlivé nástroje marketingového mixu.
Klíčová slova: situačná analýza; študentská agentúra; komunikačný mix; marketingový plán
Název práce: Strategický marketingový plán začínajícího podniku
Autor(ka) práce: Janíková, Miroslava
Typ práce: Diplomová práce
Vedoucí práce: Zamazalová, Marcela
Oponenti práce: Procházková, Markéta
Jazyk práce: Slovensky
Abstrakt:
Cílem diplomové práce je vypracování marketingového plánu zakládané studentské agentury, který zabezpečí, aby se společnost dostala do povědomí svých potenciálních zákazníků a v průběhu své existence byla konkurenceschopná. Marketingový plán je vypracovaný tak, aby byl s využitím minimálních a v počátku existence agentury omezených finančních zdrojů, dosažen maximální efekt. K naplnění tohoto cíle navrhnu marketingovou strategii, v rámci které specifikuji jednotlivé nástroje marketingového mixu, s důrazem na optimalizace komunikačního mixu. Práce má dvě části. V teoretické části se věnuji specifikům služeb a popisuji strategické řízení, přičemž se zaměřuj zejména na fázi plánování a marketingový plán. V praktické části představuji společnost a její produkt. Na základě výsledků rozsáhlé analýzy okolí firmy definuji segment a vzhledem k marketingovým cílům a positioningu firmy navrhuji jednotlivé nástroje marketingového mixu.
Klíčová slova: situační analýza; marketingový plán; komunikační mix; studentská agentura
Název práce: Strategic marketing plan of establishing company
Autor(ka) práce: Janíková, Miroslava
Typ práce: Diploma thesis
Vedoucí práce: Zamazalová, Marcela
Oponenti práce: Procházková, Markéta
Jazyk práce: Slovensky
Abstrakt:
The main goal of diploma paper is to design marketing plan of established student agency, which will insure that will bring agency to potential customer's notice and during its existence will be competitive. Marketing plan is design to get maximum effect with minimum financial costs. To fulfill this aim I will draft a marketing strategy, where I specify individual marketing instruments of marketing mix, with accent on optimalization of communication mix. Paper has two parts. Theoretical part defines specifics of services and strategic management especially planning and marketing plan. In practical part, I present the company and its product. On basis of results of situational analysis of surroundings of the business, I define segment and with regard to marketing goals and positioning of company I draft individual instruments of marketing mix.
Klíčová slova: marketing plan; student agency; communication mix; situational analysis

Informace o studiu

Studijní program / obor: Ekonomika a management/Podniková ekonomika a management
Typ studijního programu: Magisterský studijní program
Přidělovaná hodnost: Ing.
Instituce přidělující hodnost: Vysoká škola ekonomická v Praze
Fakulta: Fakulta podnikohospodářská
Katedra: Katedra marketingu

Informace o odevzdání a obhajobě

Datum zadání práce: 6. 5. 2009
Datum podání práce: 15. 5. 2010
Datum obhajoby: 25. 5. 2010
Identifikátor v systému InSIS: https://insis.vse.cz/zp/20602/podrobnosti

Soubory ke stažení

    Poslední aktualizace: