Japonská gastronomie jako součást kulturní tradice národa
Název práce: | Japonská gastronomie jako součást kulturní tradice národa |
---|---|
Autor(ka) práce: | Stachová, Pavlína |
Typ práce: | Bakalářská práce |
Vedoucí práce: | Mlejnková, Lena |
Oponenti práce: | Valentová, Jana |
Jazyk práce: | Česky |
Abstrakt: | V první kapitole je nastíněna historie Japonska od dávných dob až po současnost. V druhé kapitole je charakterizován vnitrostátní ruch Japonska. Třetí kapitola je věnována japonskému jídlu a jeho typickým rysům. Představuje nejběžnější japonské pokrmy a také nápoje, včetně jídel typických pro nejrůznější svátky. Pojednává také o stravovacích návycích a způsobu stolování v Japonsku. Čtvrtá kapitola je věnována regionálním specialitám a jejich významu v japonské gastronomii. |
Klíčová slova: | národní kuchyně; Japonsko; japonská gastronomie |
Název práce: | Japanese gastronomy as a part of tradition of nation |
---|---|
Autor(ka) práce: | Stachová, Pavlína |
Typ práce: | Bachelor thesis |
Vedoucí práce: | Mlejnková, Lena |
Oponenti práce: | Valentová, Jana |
Jazyk práce: | Česky |
Abstrakt: | The first chapter briefly describes Japanese history. The second chapter is focusing on domestic tourism. The third chapter characterizes Japanese food and the tradition dishes. It also focuses on Japanese way of eating and manners, which are connected with eating. The fourth chapter presents Japanese regional specialities and their role in the Japanese gastronomy. |
Klíčová slova: | national cuisine; Japan; Japanese gastronomy |
Informace o studiu
Studijní program / obor: | Mezinárodní ekonomické vztahy/Cestovní ruch a regionální rozvoj |
---|---|
Typ studijního programu: | Bakalářský studijní program |
Přidělovaná hodnost: | Bc. |
Instituce přidělující hodnost: | Vysoká škola ekonomická v Praze |
Fakulta: | Fakulta mezinárodních vztahů |
Katedra: | Katedra cestovního ruchu |
Informace o odevzdání a obhajobě
Datum zadání práce: | 10. 11. 2009 |
---|---|
Datum podání práce: | 15. 5. 2010 |
Datum obhajoby: | 24. 5. 2010 |
Identifikátor v systému InSIS: | https://insis.vse.cz/zp/22825/podrobnosti |