Japonská gastronomie jako součást kulturní tradice národa

Název práce: Japonská gastronomie jako součást kulturní tradice národa
Autor(ka) práce: Stachová, Pavlína
Typ práce: Bakalářská práce
Vedoucí práce: Mlejnková, Lena
Oponenti práce: Valentová, Jana
Jazyk práce: Česky
Abstrakt:
V první kapitole je nastíněna historie Japonska od dávných dob až po současnost. V druhé kapitole je charakterizován vnitrostátní ruch Japonska. Třetí kapitola je věnována japonskému jídlu a jeho typickým rysům. Představuje nejběžnější japonské pokrmy a také nápoje, včetně jídel typických pro nejrůznější svátky. Pojednává také o stravovacích návycích a způsobu stolování v Japonsku. Čtvrtá kapitola je věnována regionálním specialitám a jejich významu v japonské gastronomii.
Klíčová slova: národní kuchyně; Japonsko; japonská gastronomie
Název práce: Japanese gastronomy as a part of tradition of nation
Autor(ka) práce: Stachová, Pavlína
Typ práce: Bachelor thesis
Vedoucí práce: Mlejnková, Lena
Oponenti práce: Valentová, Jana
Jazyk práce: Česky
Abstrakt:
The first chapter briefly describes Japanese history. The second chapter is focusing on domestic tourism. The third chapter characterizes Japanese food and the tradition dishes. It also focuses on Japanese way of eating and manners, which are connected with eating. The fourth chapter presents Japanese regional specialities and their role in the Japanese gastronomy.
Klíčová slova: national cuisine; Japan; Japanese gastronomy

Informace o studiu

Studijní program / obor: Mezinárodní ekonomické vztahy/Cestovní ruch a regionální rozvoj
Typ studijního programu: Bakalářský studijní program
Přidělovaná hodnost: Bc.
Instituce přidělující hodnost: Vysoká škola ekonomická v Praze
Fakulta: Fakulta mezinárodních vztahů
Katedra: Katedra cestovního ruchu

Informace o odevzdání a obhajobě

Datum zadání práce: 10. 11. 2009
Datum podání práce: 15. 5. 2010
Datum obhajoby: 24. 5. 2010
Identifikátor v systému InSIS: https://insis.vse.cz/zp/22825/podrobnosti

Soubory ke stažení

    Poslední aktualizace: