Možnosti rozšíření jednosezónního horského střediska cestovního ruchu na dvousezónní

Název práce: Možnosti rozšírenia jednosezónneho horského strediska cestovného ruchu na dvojsezónne
Autor(ka) práce: Hromadová, Katarína
Typ práce: Diplomová práce
Vedoucí práce: Indrová, Jarmila
Oponenti práce: Dobrota, Miroslav
Jazyk práce: Slovensky
Abstrakt:
Cieľom diplomovej práce je vypracovanie návrhu možností rozvoja jednosezónneho strediska cestovného ruchu na dvojsezónne. Práca sa zameriava na horské stredisko zimného cestovného ruchu a rozvoj jeho ďalších aktivít pre sezónu letnú. Konkrétnym príkladom, na ktorom je tento rozvoj aplikovaný je horské stredisko Donovaly. Vypracovanie konkrétnych návrhov sa v opiera o teoretické znalosti marketingu a jeho nástrojov ako cesty rozvoja. Už z teoretickej analýzy vyplýva, že najlepšou cestou rozvoja pre dnešné destinácie je ich komplexné riadenie. K tomuto sa vytvárajú organizácie managementu destinácie. K spracovaniu návrhu je ďalej použitá analýza strediska, zameraná na výchozie podmienky cestovného ruchu, na ktorých je postavený jeho ďalší rozvoj. K analýzam je použité aj dotazníkové šetrenie zákazníkov v stredisku. Teoretické znalosti a analýzy sú pretavené do praktických návrhov možností rozvoja zimného, horského strediska Donovaly, tak aby sa stalo aj letným strediskom cestovného ruchu.
Klíčová slova: organizácia managementu destinácie; destinácia; marketing cestovného ruchu ; marketing
Název práce: Možnosti rozšíření jednosezónního horského střediska cestovního ruchu na dvousezónní
Autor(ka) práce: Hromadová, Katarína
Typ práce: Diplomová práce
Vedoucí práce: Indrová, Jarmila
Oponenti práce: Dobrota, Miroslav
Jazyk práce: Slovensky
Abstrakt:
Cílem diplomové práce je vypracování návrhu možnosti rozvoje jednosezónního střediska cestovního ruchu na dvousezónní. Práce se zaměřuje na horské středisko zimního cestovního ruchu a rozvoj dalších aktivit pro letní sezónu. Konkrétním příkladem, na kterém je tento rozvoj aplikovaný je horské středisko Donovaly. Vypracování konkrétních návrhů se opírá o teoretické znalosti marketingu a jeho nástrojů jako cesty rozvoje. Už z teoretické analýzy vyplývá, že nejlepší cestou rozvoje pro dnešní destinace je jejich kompletní řízení. K tomuto se vytváří organizace managementu destinace. K zpracování návrhů je dále použitá analýza střediska zaměřená na výchozí podmínky cestovního ruchu, na kterých je postavený jeho další rozvoj. K analýzám je použité také dotazníkové šetření zákazníků ve středisku. Teoretické znalosti a analýzy jsou převedené do praktických návrhů možností rozvoje zimního, horského střediska Donovaly, tak aby se stalo i letním střediskem cestovního ruchu
Klíčová slova: destinace; marketing ; marketing cestvního ruchu; organizace detinačního managementu
Název práce: Possibilities of development mountain ski resort for also summer resort
Autor(ka) práce: Hromadová, Katarína
Typ práce: Diploma thesis
Vedoucí práce: Indrová, Jarmila
Oponenti práce: Dobrota, Miroslav
Jazyk práce: Slovensky
Abstrakt:
The aim of the thesis is to project possibilities of expansion of winter season resort to a summer season resort. The work aims at mountain ski resort and the development of its further activities for summer season. The particular example on which is this development adopted is mountain ski resort Donovaly. For particular projects was used theoretical knowledge of marketing and its tools. Theoretical analysis follows that the best way how to develop present-day's destinations is complex management. There are created destination management organizations for this purpose. It was used resort's analysis focused on basic requirements of tourism to process the project. Further development of the resort is based on these basic requirements of tourism. The analysis includes also customers' questionnaire survey. Theoretical knowledge and analysis are translated into practical projects of development possibilities of ski resort Donovaly to become also a summer resort of tourism.
Klíčová slova: marketing of tourism ; destination; marketing ; destination management organization

Informace o studiu

Studijní program / obor: Mezinárodní ekonomické vztahy/Cestovní ruch
Typ studijního programu: Magisterský studijní program
Přidělovaná hodnost: Ing.
Instituce přidělující hodnost: Vysoká škola ekonomická v Praze
Fakulta: Fakulta mezinárodních vztahů
Katedra: Katedra cestovního ruchu

Informace o odevzdání a obhajobě

Datum zadání práce: 2. 6. 2009
Datum podání práce: 20. 12. 2009
Datum obhajoby: 1. 6. 2010
Identifikátor v systému InSIS: https://insis.vse.cz/zp/20870/podrobnosti

Soubory ke stažení

    Poslední aktualizace: