Spokojenost zákazníků se službami Hotelu Kaskády

Název práce: Spokojnosť zákazníkov so službami Hotela Kaskády
Autor(ka) práce: Slobodníková, Stanislava
Typ práce: Diplomová práce
Vedoucí práce: Králová, Tereza
Oponenti práce: Lorencová, Hana
Jazyk práce: Slovensky
Abstrakt:
Cieľom diplomovej práce je vyhodnotiť spokojnosť zákazníkov so službami Hotela Kaskády. Dôraz je pritom kladený na jedinečnosť každého zákazníka a jeho osobnosti. Práca teda prináša psychologický pohľad na problematiku uspokojovania potrieb hotelových hostí. Zber dát a ich analýza prebehla na základe dotazníkového šetrenia a ich vyhodnotenie je zdrojom návrhov spôsobov nápravy, zlepšenia a skvalitnenia oblastí hotelových služieb, s ktorými hostia vykazovali nespokojnosť. Sekundárnym cieľom práce rovnako tak je priniesť návrh prepracovania existujúceho dotazníka do podoby prehľadnejšej a pre hosťa zrozumiteľnejšej pri súčasnom zachovaní alebo zvýšení jeho vypovedacej hodnoty. Posledným bodom, ktorý si práca kladie za cieľ dosiahnuť, je nájsť spôsoby motivácie hotelového hosťa, ktoré prispejú k jeho ochote spolupracovať pri vyplňovaní dotazníka a poskytovaní spätnej väzby z jeho strany.
Klíčová slova: psychológia uspokojovania potrieb zákazníkov; dotazníkové šetrenie; spokojnosť zákazníkov; hotelové služby
Název práce: Spokojenost zákazníků se službami Hotelu Kaskády
Autor(ka) práce: Slobodníková, Stanislava
Typ práce: Diplomová práce
Vedoucí práce: Králová, Tereza
Oponenti práce: Lorencová, Hana
Jazyk práce: Slovensky
Abstrakt:
Cílem diplomové práce je vyhodnotit spokojenost zákazníků se službami Hotelu Kaskády. Důraz je přitom kladen na jedinečnost každého zákazníka a jeho osobnosti. Práce tedy přináší psychologický pohled na problematiku uspokojování potřeb hotelových hostů. Sběr dat a jejich analýza proběhla na základě dotazníkového šetření a jejich vyhodnocení je zdrojem návrhů na způsoby nápravy, zlepšení a zkvalitnění hotelových služeb, se kterými byli hosté nespokojeni. Druhým cílem práce je navrhnout přepracování současného dotazníku do podoby pro hosta přehlednější a srozumitelnější, při současném zachování či dokonce zvýšení jeho vypovídací hodnoty. Posledním bodem, který si práce klade za cíl, je nalézt způsoby motivace hotelových hostí, které přispějí k jeho ochotě spolupracovat při vyplňování dotazníku a poskytování zpětné vazby.
Klíčová slova: psychologie uspokojování potřeb zákazníků; dotazníkové šetření; hotelové služby; spokojenost zákazníků
Název práce: Guests´ satisfaction with Hotel Kaskády services
Autor(ka) práce: Slobodníková, Stanislava
Typ práce: Diploma thesis
Vedoucí práce: Králová, Tereza
Oponenti práce: Lorencová, Hana
Jazyk práce: Slovensky
Abstrakt:
The goal of my diploma theses is to use the questionnaire research to analyse the Hotel Kaskády guests' satifisfaction with the services provided. This work is trying to focus on psychology of satisfying customers' needs and the uniqueness of each guest's personality. The other goal is to improve the questionnaire form used for the hotel research and come out with the ideas how to make it more simple for the guests and more practical and valuable according to the results the questionnaire brings.
Klíčová slova: hotel services; psychology of satisfying customers´ needs; questionnaire research; customers´ satisfaction

Informace o studiu

Studijní program / obor: Ekonomika a management/Podniková ekonomika a management
Typ studijního programu: Magisterský studijní program
Přidělovaná hodnost: Ing.
Instituce přidělující hodnost: Vysoká škola ekonomická v Praze
Fakulta: Fakulta podnikohospodářská
Katedra: Katedra psychologie a sociologie řízení

Informace o odevzdání a obhajobě

Datum zadání práce: 23. 11. 2009
Datum podání práce: 1. 6. 2010
Datum obhajoby: 8. 6. 2010
Identifikátor v systému InSIS: https://insis.vse.cz/zp/23046/podrobnosti

Soubory ke stažení

    Poslední aktualizace: