Stanovení optimální ceny v akčním a běžném prodeji ve spolupráci s Pfanner, spol. s r.o

Název práce: Stanovení optimální ceny v akčním a běžném prodeji ve spolupráci s Pfanner, spol. s r.o
Autor(ka) práce: Bříštělová, Radka
Typ práce: Diplomová práce
Vedoucí práce: Zamazalová, Marcela
Oponenti práce: Koudelka, Jan
Jazyk práce: Česky
Abstrakt:
Cenová strategie a správně navržená úroveň ceny hraje zásadní úlohu v každém úspěšně vedeném podniku. Zejména pak v současné době, kdy roste citlivost zákazníků nejen na cenu, ale také na aktivity podpory prodeje obecně. Zdá se, že v případě výrobkové kategorie džusů značky Pfanner, kterými se práce zabývala, platí tato skutečnost dvojnásob. Jaký vývoj v oblasti prodejů a ceny zaznamenali hlavní hráči na tomto trhu, je zde zkoumáno na základě sekundárních dat výzkumné agentury MEMRB Retail Services. Vnímání image značky a chování zákazníků pak vychází z výsledků studie TNS AISA. Práce se snaží najít odpovědi zejména na tyto otázky: Může si společnost Pfanner udržet image kvalitní značky a zároveň navýšit dosažené prodeje? Jaká cena může spolu s určitými aktivitami podpory prodeje zajistit společnosti vyšší obrat ale zároveň nepoškodit dlouho budovanou image značky? Jaká je optimální úroveň běžné a akční ceny výrobků Pfanner?
Klíčová slova: Pfanner; cena; stanovení
Název práce: Fixing the optimal common and action price in the cooperation with the Pfanner, spol. s r.o
Autor(ka) práce: Bříštělová, Radka
Typ práce: Diploma thesis
Vedoucí práce: Zamazalová, Marcela
Oponenti práce: Koudelka, Jan
Jazyk práce: Česky
Abstrakt:
The price strategy and the right propose of price level play fundamental part in every company with successfull leadership. Especially nowadays, when the sensitivity of customers is growing and not only in the sphere of price but also promotion. It seems, in the case of product category of juices Pfanner, which are processed in this graduation theses, is this fact valid especially. What the price and sales development do the main players note in this market is analysed pursuant to secondary data of research agency MEMRB Retail Services. The reception of brand image and the customers behavior comes from study TNS AISA. The graduation these is trying to find the answer especially on these questions: Can the company Pfanner keep the high quality brand image and increase sales at the same time? What level of price can, together with certain promotion activities, ensure higher turnover but at the same time not damage the long time builded brand image? What is the optimal level of common and action price of Pfanner products?
Klíčová slova: fixing; price; optimal

Informace o studiu

Studijní program / obor: Ekonomika a management/Podniková ekonomika a management
Typ studijního programu: Magisterský studijní program
Přidělovaná hodnost: Ing.
Instituce přidělující hodnost: Vysoká škola ekonomická v Praze
Fakulta: Fakulta podnikohospodářská
Katedra: Katedra marketingu

Informace o odevzdání a obhajobě

Datum zadání práce: 21. 10. 2009
Datum podání práce: 7. 5. 2010
Datum obhajoby: 9. 6. 2010
Identifikátor v systému InSIS: https://insis.vse.cz/zp/24271/podrobnosti

Soubory ke stažení

    Poslední aktualizace: