Kvalitativní faktory ovlivňující hodnotu doménového jména

Název práce: Kvalitativní faktory ovlivňující hodnotu doménového jména
Autor(ka) práce: Čížková, Lenka
Typ práce: Diplomová práce
Vedoucí práce: Svačina, Pavel
Oponenti práce: Jurečka, Jan
Jazyk práce: Česky
Abstrakt:
Doménová jména jsou v dnešní době tématem velice aktuálním a přesto málo uživatelů internetu jej chápe. Diplomová práce Kvalitativní faktory ovlivňující hodnotu doménového jména, jak z názvu vyplývá, se zaměřuje na technické a marketingové prvky domény spolu s obsahovou stránkou webu a jejich vlivem na hodnotu doménového jména. V první části práce jsou jednotlivé faktory popsány teoreticky, v praktické části jsou pak aplikovány na konkrétní případ pro doménu Nemovitosti.cz. Tato doména byla porovnána z pohledu trhu, konkurence a po technické i marketingové stránce. Pro podporu faktorů týkajících se obsahové stránky webu byly využity statistiky nasazené na hodnocených stránkách i volně dostupné online nástroje. Po zhodnocení všech faktorů domény Nemovitosti.cz došla autorka k závěru, že doména je ve svém oboru cenná a její hodnota se do budoucna vlivem zkoumaných faktorů ještě zvýší.
Klíčová slova: Doménové jméno; faktory hodnoty doménového jména; hodnota doménového jména; doména; domény; doménová jména
Název práce: Qualitative factors affecting the value of a domain name
Autor(ka) práce: Čížková, Lenka
Typ práce: Diploma thesis
Vedoucí práce: Svačina, Pavel
Oponenti práce: Jurečka, Jan
Jazyk práce: Česky
Abstrakt:
Domain names are much discussed issue these days yet not that well understood by Internet users. Diploma thesis Qualitative factors affecting the value of a domain name, as the title suggests, focuses on technical and marketing elements of the domain together with the content of websites and their influence on the value of domain names. In the first part there are different factors and their influence described in theory, the practical part then applies to a specific case for domain Nemovitosti.cz. This domain was compared in terms of market, competition and their technical and marketing site. To support factors related to website content, statistics put inside the website were used as well as freely available online tools. After evaluation of all factors Nemovitosti.cz domain, the author concludes that the domain is valuable in its field and its value in the future due to investigated factors will increase.
Klíčová slova: factors of domain names; domain names; domain value; domain name value; domain; Domain name

Informace o studiu

Studijní program / obor: Finance a účetnictví/Finance a oceňování podniku
Typ studijního programu: Magisterský studijní program
Přidělovaná hodnost: Ing.
Instituce přidělující hodnost: Vysoká škola ekonomická v Praze
Fakulta: Fakulta financí a účetnictví
Katedra: Katedra financí a oceňování podniku

Informace o odevzdání a obhajobě

Datum zadání práce: 18. 12. 2009
Datum podání práce: 30. 5. 2010
Datum obhajoby: 9. 6. 2010
Identifikátor v systému InSIS: https://insis.vse.cz/zp/23862/podrobnosti

Soubory ke stažení

    Poslední aktualizace: