Řízení zásob v logistických řetězcích náhradních dílů

Název práce: Riadenie zásob v logistických reťazcoch náhradných dielov
Autor(ka) práce: Vávriková, Lucia
Typ práce: Diplomová práce
Vedoucí práce: Kuncová, Martina
Oponenti práce: Zouhar, Jan
Jazyk práce: Slovensky
Abstrakt:
Diplomová práca na téma "Riadenie zásob v logistických reťazcoch náhradných dielov" sa zaoberá špecifikáciou logistických reťazcov s náhradnými dielmi a fungovaním riadenia zásob v týchto reťazcoch. V prvej časti sa práca sústreďuje na definíciu teoretického základu potrebného pre pochopenie fungovania týchto reťazcov. Prechádza od definície logistického reťazcu cez analýzu ABC až k detailnej charakteristike reťazcov náhradných dielov. Okrem všeobecného prehladu, práca obsahuje aj reálny príklad z praxe, na ktorom je v praktickej časti prostredníctvom simulačných modelov prezentované fungovanie a riadenie zásob v logistických reťazcoch náhradných dielov. Praktická časť zobrazuje simulačný model súčasnej situácie a porovnáva ho s modelom po zavedení riadenia zásob v danej spoločnosti.
Klíčová slova: simulácie; riadenie zásob; analýza ABC; logistický reťazec
Název práce: Řízení zásob v logistických řetězcích náhradních dílů
Autor(ka) práce: Vávriková, Lucia
Typ práce: Diplomová práce
Vedoucí práce: Kuncová, Martina
Oponenti práce: Zouhar, Jan
Jazyk práce: Slovensky
Abstrakt:
Diplomová práce na téma "Řízení zásob v logistických řetězcích náhradních dílů" se zabývá specifikacemi logistických řetězců s náhradními díly a fungováním řízení zásob v těchto řetězcích. V první části se práce zaměřuje na definici teoretického základu potřebného pro pochopení fungování těchto řetězců. Prochází od definice logistického řetězce přes analýzu ABC až k detailní charakteristice řetězců náhradních dílů. Kromě všeobecného přehledu, práce obsahuje i reálný příklad z praxe, na kterém je v praktické části prostřednictvím simulačních modelů prezentované fungování a řízení zásob v logistických řetězcích náhradních dílů. Praktická část zobrazuje simulační model současné situace a srovnává ho s modelem po zavedení řízení zásob v dané společnosti.
Klíčová slova: simulace ; analýza ABC; logistický řetězec; řízení zásob
Název práce: The Management Of Stocks Of Spare Parts Logistics Chains
Autor(ka) práce: Vávriková, Lucia
Typ práce: Diploma thesis
Vedoucí práce: Kuncová, Martina
Oponenti práce: Zouhar, Jan
Jazyk práce: Slovensky
Abstrakt:
Thesis on the theme "The Management Of Stock Of Spare Parts Logistics Chains" deals with the specification of logistic chains, spare parts inventory management and functioning of these chains. The theoretical part focuses on the definition of the theoretical background needed to understand the functioning of these chains. It ranges from the definition of the logistics chain, through ABC analysis to the detailed characteristics of the chain of spare parts. Besides a general overview the thesis includes example from real practice. In the practical section, through simulation models thesis presents the operation and management of the spare parts logistics chains. The practical section shows the simulation model of the current situation and compares it with the model after the introduction of stock management in the company.
Klíčová slova: ABC analysis; logistics chain; inventory management; simulation

Informace o studiu

Studijní program / obor: Kvantitativní metody v ekonomice/Matematické metody v ekonomii
Typ studijního programu: Magisterský studijní program
Přidělovaná hodnost: Ing.
Instituce přidělující hodnost: Vysoká škola ekonomická v Praze
Fakulta: Fakulta informatiky a statistiky
Katedra: Katedra ekonometrie

Informace o odevzdání a obhajobě

Datum zadání práce: 6. 10. 2009
Datum podání práce: 10. 5. 2010
Datum obhajoby: 9. 6. 2010
Identifikátor v systému InSIS: https://insis.vse.cz/zp/21879/podrobnosti

Soubory ke stažení

    Poslední aktualizace: