Podnikatelský plán Kavárna ve věži

Název práce: Podnikateľský plán - Tower Café
Autor(ka) práce: Gašparík, Michal
Typ práce: Bakalářská práce
Vedoucí práce: Schönfeld, Jaroslav
Oponenti práce: Kopkáně, Heřman
Jazyk práce: Slovensky
Abstrakt:
Táto bakalárska práca sa zaoberá vypracovaním podnikateľského plánu pre kaviareň na konkrétnom mieste, v Jindřišskej veži, a následne zhodnocuje, či a za akých podmienok je tento projekt ziskový a zrealizovateľný. V prvej časti sa zaoberám teoretickým základom, konkrétne podstatou, účelom, zásadami pre spracovanie a samotnou štruktúrou podnikateľského plánu. V časti praktickej postupne rozpracovávam podnikateľský zámer, keď využívam nadobudnuté znalosti s teórie a pracovných skúseností. Štruktúra podnikateľského plánu obsahuje všeobecný popis firmy, prestavenie kľúčových osobností a riešenie personálnych otázok, produkty, analýzu PEST, analýzu SWOT i analýzu konkurencie, marketingové ciele, definíciu zložiek marketingového mixu za pomoci modelu 4C, výrobu a prevádzkový plán. Finančný plán okrem potrebných finančných výkazov, analýzy nákladov a výnosov zahrňuje aj analýzu bodu zvratu. Na základe poskytnutých informácií môže tento podnikateľský plán poslúžiť predovšetkým prípadným záujemcom, ktorí by chceli skúsiť podnikať v danom objekte a tejto oblasti podnikania.
Klíčová slova: marketingový mix; kaviareň; analýza PEST; podnikateľský plán; analýza SWOT; finančný plán
Název práce: Podnikatelský plán Kavárna ve věži
Autor(ka) práce: Gašparík, Michal
Typ práce: Bakalářská práce
Vedoucí práce: Schönfeld, Jaroslav
Oponenti práce: Kopkáně, Heřman
Jazyk práce: Slovensky
Abstrakt:
Tato bakalářská práce se zabývá vypracováním podnikatelského plánu pro kavárnu na konkrétním místě, v Jindřišské věži a následně zhodnocuje, zda a za jakých podmínek je tento projekt ziskový a realizovatelný. V první části se zabývám teoretickým základem, konkrétně podstatou, účelem, zásadami pro zpracování a samotnou strukturou podnikatelského plánu. V části praktické postupně rozpracovávám podnikatelský záměr, když využívám získané znalosti s teorie a pracovních zkušeností. Struktura podnikatelského plánu obsahuje všeobecný popis firmy, přestavení klíčových osobností a řešení personálních otázek, produkty, analýzu PEST, analýzu SWOT i analýzu konkurence, marketingové cíle, definici složek marketingového mixu za pomoci modelu 4C, výrobu a provozní plán. Finanční plán kromě nezbytných finančních výkazů, analýzy nákladů a výnosů zahrnuje i analýzu bodu zvratu. Na základě poskytnutých informací může tento obchodní plán posloužit především případným zájemcům, kteří by chtěli zkusit podnikat v daném objektu a v této oblasti podnikání.
Klíčová slova: kavárna; marketingový mix; analýza PEST; finanční plán; podnikatelský plán; analýza SWOT
Název práce: Bussiness plan - Tower Café
Autor(ka) práce: Gašparík, Michal
Typ práce: Bachelor thesis
Vedoucí práce: Schönfeld, Jaroslav
Oponenti práce: Kopkáně, Heřman
Jazyk práce: Slovensky
Abstrakt:
This thesis deals with the establishment of a business plan for coffee-bar at a specific place in St. Henry's Tower, and then evaluates whether and under what conditions the project is profitable and viable. The first part deals with the theoretical basis, namely the nature, purpose, principles of treatment and the structure of the business plan. In the practice part I use the acquired knowledge of theory and work experience. The structure of the business plan contains a general description of the company, displacement of key personalities and address personnel issues, products, PEST analysis, SWOT analysis and competitive analysis, marketing objectives, marketing mix, the definition of the components with the help of the model 4C, production and operational plan. The financial plan in addition to the necessary financial statements, cost-benefit analysis includes an analysis of critical point. Based on the information provided, this business plan can serve to any particular candidate, who would like to try to take in the facility and the industry.
Klíčová slova: marketing mix; coffee-bar; PEST analysis; bussiness plan; SWOT analysis; financial plan

Informace o studiu

Studijní program / obor: Ekonomika a management/Podniková ekonomika a management
Typ studijního programu: Bakalářský studijní program
Přidělovaná hodnost: Bc.
Instituce přidělující hodnost: Vysoká škola ekonomická v Praze
Fakulta: Fakulta podnikohospodářská
Katedra: Katedra podnikové ekonomiky

Informace o odevzdání a obhajobě

Datum zadání práce: 2. 7. 2009
Datum podání práce: 15. 9. 2009
Datum obhajoby: 28. 6. 2010
Identifikátor v systému InSIS: https://insis.vse.cz/zp/21217/podrobnosti

Soubory ke stažení

    Poslední aktualizace: