Produkt SEPA a jeho aplikace

Název práce: Produkt SEPA a jeho aplikácia
Autor(ka) práce: Bachleda, Jozef
Typ práce: Bakalářská práce
Vedoucí práce: Schlossberger, Otakar
Oponenti práce: -
Jazyk práce: Slovensky
Abstrakt:
Cieľom tejto bakalárskej práce je zachytenie európskej medzinárodnej integrácie v rámci platobného styku a bezhotovostných prevodov v Európskej únii s hlavným zameraním na projekt SEPA, jeho produkty a jeho zavedenie na Slovensku. Zaoberá sa postupne legislatívnou úpravou, všeobecnou charakteristikou a cieľom projektu, ale aj fungovaním inštitúcií, zodpovedných za implementáciu a koordináciu projektu, zúčtovacím systémom a časovým harmonogramom potrebným na zavedenie. Ďalej sa práca zaoberá jednotlivými platobnými inštrumentmi a nástrojmi tohto projektu. V závere sa práca pokúša o analýzu zavádzania projektu SEPA na území Slovenska.
Klíčová slova: bezhotovostný príkaz k úhrade; Európska Platobná Rada; cezhraničný platobný styk; SEPA; platobné karty; priame inkaso
Název práce: Produkt SEPA a jeho aplikace
Autor(ka) práce: Bachleda, Jozef
Typ práce: Bakalářská práce
Vedoucí práce: Schlossberger, Otakar
Oponenti práce: -
Jazyk práce: Slovensky
Abstrakt:
Cílem této bakalářské práce je zachycení evropské mezinárodní integrace v rámci platebního styku a bezhotovostních převodů v Evropské unii s hlavním zaměřením na projekt SEPA, jeho produkty a jeho zavedení na Slovensku. Zabývá se postupně legislativní úpravou, všeobecnou charakteristikou a cílem projektu, ale i fungováním institucí, zodpovědných za implementaci a koordinaci projektu, zúčtovacím systémem a časovým harmonogramem potřebným pro zavedení. Dále se práce zabývá jednotlivými platebními instrumenty a nástroji tohoto projektu. V závěru se práce snaží o analýzu zavedení projektu SEPA na území Slovenska.
Klíčová slova: platébní karty; cezhraniční platební styk; SEPA; bezhotovostní příkaz k úhradě; příme inkaso; Evropská Platební Rada
Název práce: Product SEPA and its application
Autor(ka) práce: Bachleda, Jozef
Typ práce: Bachelor thesis
Vedoucí práce: Schlossberger, Otakar
Oponenti práce: -
Jazyk práce: Slovensky
Abstrakt:
The goal of this thesis is to capture the European integration in international payments and credit transfers in the European Union with a focus on the SEPA project, its products and its implementation in Slovakia. It covers the legislative phase, the general characteristics and goals of the project, but also the functioning of institutions responsible for implementation and coordination of the project, the clearing system and the timetable required for implementation. The work deals with various payment instruments and tools of this project. In conclusion, the work attempts to analyze the implementation of the SEPA project in Slovakia.
Klíčová slova: European Payments Council; direct debit; credit transfer; cross-border payments; SEPA; payment card

Informace o studiu

Studijní program / obor: Finance a účetnictví/Finance
Typ studijního programu: Bakalářský studijní program
Přidělovaná hodnost: Bc.
Instituce přidělující hodnost: Vysoká škola ekonomická v Praze
Fakulta: Fakulta financí a účetnictví
Katedra: Katedra bankovnictví a pojišťovnictví

Informace o odevzdání a obhajobě

Datum zadání práce: 7. 1. 2010
Datum podání práce: 31. 5. 2010
Datum obhajoby: 25. 6. 2010
Identifikátor v systému InSIS: https://insis.vse.cz/zp/24069/podrobnosti

Soubory ke stažení

    Poslední aktualizace: