Medzibankový platobný styk v ČR

Název práce: Medzibankový platobný styk v ČR
Autor(ka) práce: Šlachtičová, Zuzana
Typ práce: Bakalářská práce
Vedoucí práce: Paholok, Igor
Oponenti práce: -
Jazyk práce: Slovensky
Abstrakt:
Predmetom tejto bakalárskej práce je podstata fungovania medzibankového platobného styku v Českej republike v súčasnej dobe a jeho predpokladané zmeny po prijatí jednotnej meny eura. Snahou je priblížiť činnosť jediného platobného systému CERTIS, jeho princípy a základné vlastnosti. Zároveň se práca venuje aj informačnej sieti SWIFT, ktorá zaisťuje prenos dát týkajúcich sa mezibankových prevodov. Druhá časť práce je zameraná na európske platobné systémy TARGET, EURO1, STEP1, STEP2 a projekt SEPA, ktorého hlavným cieľom je integrácia hotovostného a bezhotovostného platobného styku. Posledná kapitola je vyjadrením predpokladaných zmien platobného styku medzi bankami po prijatí eura v ČR.
Klíčová slova: TARGET; CERTIS; platobný systém
Název práce: Medzibankový platobný styk v ČR
Autor(ka) práce: Šlachtičová, Zuzana
Typ práce: Bakalářská práce
Vedoucí práce: Paholok, Igor
Oponenti práce: -
Jazyk práce: Slovensky
Abstrakt:
Předmětem této bakalářské práce je podstata fungování mezibankovního platebního styku v České republice v současné době a jeho předpokládané změny po přijetí jednotné měny eura. Snahou je přiblížit činnost jediného platebního systému CERTIS, jeho principy a základní vlastnosti. Zároveň se práce věnuje i informační síti SWIFT, která zajišťuje přenos dat týkajících se mezibankovních převodů. Druhá část práce je zaměřena na evropské platební systémy TARGET, EURO 1, STEP1, STEP 2 a projekt SEPA, jehož hlavním cílem je integrace hotovostního a bezhotovostního platebního styku. Poslední kapitola je vyjádřením předpokládaných změn platebního styku mezi bankami po přijetí eura v ČR.
Klíčová slova: TARGET; platební systém; CERTIS
Název práce: Interbank payment system in the Czech Republic
Autor(ka) práce: Šlachtičová, Zuzana
Typ práce: Bachelor thesis
Vedoucí práce: Paholok, Igor
Oponenti práce: -
Jazyk práce: Slovensky
Abstrakt:
The subject of this thesis is the essence of the functioning of the interbank payment system in the Czech Republic at present and expected changes after the adoption of the single currency euro. The aim is to bring the activity of a single payment system CERTIS, its principles and basic properties. Also the thesis is devoted to the SWIFT information network, which is an important part of the interbank payment system. The second part focuses on the European payment system TARGET, EURO1, STEP1, STEP2 and the SEPA project, whose main objective is the integration of cash and cashless payments. The last chapter is an expression of anticipated changes in monetary transactions between banks after adoption of the euro in the CR.
Klíčová slova: interbank payment; TARGET; CERTIS

Informace o studiu

Studijní program / obor: Finance a účetnictví/Finance
Typ studijního programu: Bakalářský studijní program
Přidělovaná hodnost: Bc.
Instituce přidělující hodnost: Vysoká škola ekonomická v Praze
Fakulta: Fakulta financí a účetnictví
Katedra: Katedra bankovnictví a pojišťovnictví

Informace o odevzdání a obhajobě

Datum zadání práce: 11. 6. 2010
Datum podání práce: 14. 6. 2010
Datum obhajoby: 24. 6. 2010
Identifikátor v systému InSIS: https://insis.vse.cz/zp/26813/podrobnosti

Soubory ke stažení

    Poslední aktualizace: