Základní příčiny ohrožení a poškozování hmotných kulturních památek

Název práce: Základní příčiny ohrožení a poškozování hmotných kulturních památek
Autor(ka) práce: Krpata, Štěpán
Typ práce: Bakalářská práce
Vedoucí práce: Kouba, Vojtěch
Oponenti práce: Patočka, Jiří
Jazyk práce: Česky
Abstrakt:
Práce se věnuje popisování základních příčin ohrožení a poškozování hmotných kulturních památek. Práce je zaměřena typizaci vlastníků těchto objektů a popisování problémů s tím spojených. Blíže práce zkoumá z některé z hlavních příčin poškozování a ohrožení a navrhuje jejich řešení. Jednotlivé poznatky z teoretické části práce jsou demonstrovány na praktických příkladech z České republiky.
Klíčová slova: Ohrožení památek; Ekonomizace kultury; Památková péče
Název práce: The main causes of threats and damage to tangible cultural heritage
Autor(ka) práce: Krpata, Štěpán
Typ práce: Bachelor thesis
Vedoucí práce: Kouba, Vojtěch
Oponenti práce: Patočka, Jiří
Jazyk práce: Česky
Abstrakt:
The bachelor thesis is concenrned to describing the underlying causes of threats and damage tengible cultural heritage. The bachelor thesis is focused on typing of their respective owners and describing the problems associated with it. Closely examines the work of some the main causes of demage and threats and propose their solutions. Individual knowledge of the theoretical part are demonstrated in practical examples from the Czech Republic.
Klíčová slova: Conservation; Threats to heritage; Culture economisation

Informace o studiu

Studijní program / obor: Ekonomika a management/Arts Management
Typ studijního programu: Bakalářský studijní program
Přidělovaná hodnost: Bc.
Instituce přidělující hodnost: Vysoká škola ekonomická v Praze
Fakulta: Fakulta podnikohospodářská
Katedra: Katedra Arts managementu

Informace o odevzdání a obhajobě

Datum zadání práce: 26. 3. 2010
Datum podání práce: 26. 5. 2010
Datum obhajoby: 22. 6. 2010
Identifikátor v systému InSIS: https://insis.vse.cz/zp/25366/podrobnosti

Soubory ke stažení

    Poslední aktualizace: