Ukázkové řešení projektu dle metodiky Extreme Programming

Název práce: Ukážkové riešenie projektu podľa metodiky Extreme Programming
Autor(ka) práce: Niko, Eduard
Typ práce: Bakalářská práce
Vedoucí práce: Pavlíčková, Jarmila
Oponenti práce: Kunstová, Renáta
Jazyk práce: Slovensky
Abstrakt:
Práca sa zaoberá popisom agilnej metodiky vývoja informačného systému Extreme Programming a jej následné predvedenie na vybranom projekte. V prvej časti práce je úvod do agilných metodik vo všeobecnosti spolu s teoretickými znalosťami k metodike Extreme Programming. Taktiež sa tam nachádza slovenský preklad agilného manifestu, ktorý slúži ako osnova pre všetky agilné metodiky. V druhej časti práce sa nachádza popis postupu pri vypracovaní projektu Chat s architektúrou klient/server v jazyku Java. Na vypracovanie tohto projektu bola použitá práve metodika Extreme Programming. Vývojové prostredie použité v tomto projekte bolo Netbeans 6.8. Ďalšie vývojové nástroje využité v projekte sú: úložisko Subversion na servery kitscm.vse.cz, testovací framework T2 a Jude Professional na tvorbu diagramov tried.
Klíčová slova: Java; Agilná metodika; T2 framework; Netbeans; Extreme Programming
Název práce: Ukázkové řešení projektu dle metodiky Extreme Programming
Autor(ka) práce: Niko, Eduard
Typ práce: Bakalářská práce
Vedoucí práce: Pavlíčková, Jarmila
Oponenti práce: Kunstová, Renáta
Jazyk práce: Slovensky
Abstrakt:
Práce se zabývá popisem agilní metodiky vývoje informačního systému. Extreme Programming a jeho následné provedení na vybraném projektu. V první části práce je úvod do agilních metodik ve všeobecnosti spolu s teoretickými znalostmi k metodice Extreme Programming. Taktéž se tam nachází slovenský překlad agilního manifestu, který slouží jako osnova pro všechny agilní metodiky. V druhé části práce se nachází popis postupu při vypracování projektu Chat s architekturou klient/server v jazyku Java. Na vypracování tohoto projektu byly použitá právě metodika Extreme Programming. Vývojové prostředí použité v tomto projektu bylo Netbeans 6.8. Další vývojové nástroje využité v projektu jsou: úložiště Subversion na serveru kitscm.vse.cz, testovací framework T2 a Jude Professional na tvorbu diagramů tříd.
Klíčová slova: T2 framework; Agilná metodika; Extreme Programming; Java; Netbeans
Název práce: Sample solutions according to project methodology, Extreme Programming
Autor(ka) práce: Niko, Eduard
Typ práce: Bachelor thesis
Vedoucí práce: Pavlíčková, Jarmila
Oponenti práce: Kunstová, Renáta
Jazyk práce: Slovensky
Abstrakt:
This work describes agile development methodology of information systems, Extreme Programming, and its subsequent performance on the selected project. The first part is an introduction to the agile methodologies in general along with knowledge of methodology Extreme Programming. Also, there is Slovak translation of agile manifesto, which serves as an outline for all agile methodologies. The second part is description of the project Chat with architecture client / server architecture in Java. To develop this project the methodology Extreme Programming has been used. The development environment used in this project was Netbeans 6.8. Other development tools used during the project are: Storage from Subversion on the server kitscm.vse.cz, T2 test framework and Jude for professional diagramming classes.
Klíčová slova: Netbeans; Java; T2 framework; Agile methodologies; Extreme Programming

Informace o studiu

Studijní program / obor: Aplikovaná informatika/Informatika
Typ studijního programu: Bakalářský studijní program
Přidělovaná hodnost: Bc.
Instituce přidělující hodnost: Vysoká škola ekonomická v Praze
Fakulta: Fakulta informatiky a statistiky
Katedra: Katedra informačních technologií

Informace o odevzdání a obhajobě

Datum zadání práce: 18. 2. 2010
Datum podání práce: 12. 5. 2010
Datum obhajoby: 22. 6. 2010
Identifikátor v systému InSIS: https://insis.vse.cz/zp/24875/podrobnosti

Soubory ke stažení

    Poslední aktualizace: