Hardware pro malé podniky

Název práce: Hardware pro malé podniky
Autor(ka) práce: Bešta, Václav
Typ práce: Bakalářská práce
Vedoucí práce: Měsíček, Libor
Oponenti práce: Pitka, Lukáš
Jazyk práce: Česky
Abstrakt:
S pojmem hardware se setkávám již řadu let a toto téma mne zajímá. Proto jsem se rozhodl prohloubit své znalosti v tomto oboru a vypracovat práci na téma Hardware pro malé podniky. V současné době, kdy jsou moderní technologie stále více využívány v mnoha odvětvích, stává se hardware čím dál více poptávaným zbožím. Může tomu také nahrávat fakt, že hardware, jako stavební jednotku, není možné nijak aktualizovat a vylepšovat na závratně výkonnější celek. Pokud chce uživatel vylepšit danou část, nezbývá mu nic jiného, než zakoupit zcela novou, vylepšenou. Spektrum pojmu hardware je široké a v této práci se věnuji převážně části, která je využitelná v prostředí malého podniku a její dostupnosti na českém trhu, dále pak zmiňuji historii hardware a jeho přední světové výrobce. Pro teoretickou část jsem nejvíce využíval internetové zdroje a odbornou literaturu, která se blíže zabývá pojmem Hardware. Pro praktickou část jsem využil převážně zkušeností, získaných mým studiem a z online nabídek předních dodavatelů hardware. Hlavním přínosem práce je projekt zpracovaný v praktické části. Tento projekt bude sloužit jako hrubý podklad pro získání dotace na vznik nového výcvikového a školícího centra v penzionu Dubina v Litoměřicích.
Klíčová slova: hardware; trh; Voda - kamarád; Mironet; podnik; Alza; Intel; počítač; Comfor; Ati; Nvidia; Amd; procesor
Název práce: Hardware for Small Companies
Autor(ka) práce: Bešta, Václav
Typ práce: Bachelor thesis
Vedoucí práce: Měsíček, Libor
Oponenti práce: Pitka, Lukáš
Jazyk práce: Česky
Abstrakt:
I have been encountering the concept of hardware for many years and I am really interested in it. That is why I have decided to deepen my knowledge in this subject field and to write the thesis named Hardware for Small Companies. At the present time, when the modern technologies are used in many departments, is hardware becoming more and more demanded goods. Also the fact, that hardware as a structural unity cannot be upgraded to more efficient unit, may assist. If the user wants to upgrade one concrete part, he can't do anything else than to buy a new, upgraded unit. The spectrum of the hardware conception is very wide and I pursue mainly the part, which can be used in the small company environment and its accessibility at the Czech market. Then I mention the history of hardware and its prominent world producers. Writing the theoretical part, I used web-based sources and the scientific literature, that is concerned with the conception of hardware the most. Writing the practical part, I made use of the knowledge that I got from my studies and from the online offers of the prominent hardware suppliers. The main contribution of the thesis is the project described in the practical part. This project will serve as a rough basis for getting a capital grant for the creation of the new training center in the pension Dubina in Litoměřice.
Klíčová slova: processor; company; market; Voda - kamarád; Nvidia; Ati; Alza; hardware; Amd; Intel; computer; Mironet; Comfor

Informace o studiu

Studijní program / obor: Aplikovaná informatika/Informatika
Typ studijního programu: Bakalářský studijní program
Přidělovaná hodnost: Bc.
Instituce přidělující hodnost: Vysoká škola ekonomická v Praze
Fakulta: Fakulta informatiky a statistiky
Katedra: Katedra informačních technologií

Informace o odevzdání a obhajobě

Datum zadání práce: 10. 11. 2009
Datum podání práce: 5. 5. 2010
Datum obhajoby: 22. 6. 2010
Identifikátor v systému InSIS: https://insis.vse.cz/zp/22836/podrobnosti

Soubory ke stažení

    Poslední aktualizace: