Franchising jako metoda vstupu na trh

Název práce: Franchising jako metoda vstupu na trh
Autor(ka) práce: Bláha, Petr
Typ práce: Bakalářská práce
Vedoucí práce: Turnerová, Lenka
Oponenti práce: Hudeček, Miroslav
Jazyk práce: Česky
Abstrakt:
Tato bakalářská práce se zabývá franchisingem jako metodou vstupu na trh. Práce je rozdělena na část teoretickou a část praktickou. Teoretická část popisuje základy franchisingu, postavení franchisingu ve světě a v České republice a jeho obecné výhody a nevýhody pro MSP. Praktická část porovnává výhody a nevýhody franchisingu na reálných firmách z oblasti cestovního ruchu.
Klíčová slova: výhody a nevýhody franchisingu; CK Fischer; franchising; franchisa
Název práce: Franchising as the entry mode to the market
Autor(ka) práce: Bláha, Petr
Typ práce: Bachelor thesis
Vedoucí práce: Turnerová, Lenka
Oponenti práce: Hudeček, Miroslav
Jazyk práce: Česky
Abstrakt:
This bachelor thesis deals with franchising as a form of entry to the market. The thesis is divided into two parts - theoretical and practical. The theoretical part contains basics of franchising, its situation in the world and in the Czech Republic and advantages and disadvantages of franchising for small and medium enterprises (SMEs) in general. The practical part of the thesis compares advantages and disadvantages of franchising on existing travel agencies.
Klíčová slova: CK Fischer; advantages and disadvantages of franchising; franchise; franchising

Informace o studiu

Studijní program / obor: Mezinárodní ekonomické vztahy/Mezinárodní obchod
Typ studijního programu: Bakalářský studijní program
Přidělovaná hodnost: Bc.
Instituce přidělující hodnost: Vysoká škola ekonomická v Praze
Fakulta: Fakulta mezinárodních vztahů
Katedra: Katedra obchodního podnikání a komerčních komunikací

Informace o odevzdání a obhajobě

Datum zadání práce: 13. 11. 2008
Datum podání práce: 30. 9. 2009
Datum obhajoby: 23. 8. 2010
Identifikátor v systému InSIS: https://insis.vse.cz/zp/16466/podrobnosti

Soubory ke stažení

    Poslední aktualizace: