Návrh a využití klíčových indikátoru výkonnosti podniku

Název práce: Návrh a využití klíčových indikátoru výkonnosti podniku
Autor(ka) práce: Kubát, Ondřej
Typ práce: Diplomová práce
Vedoucí práce: Pour, Jan
Oponenti práce: Janda, Radim
Jazyk práce: Česky
Abstrakt:
Diplomová práce se zabývá metodou řízení výkonnosti společnosti podle klíčových ukazatelů výkonnosti. Pozornost je zde věnována jak charakteristickým vlastnostem, tak způsobům návrhu ukazatelů a postupům implementace. Nezůstává pouze u popisu vlastní metody, ale také se věnuji souvisejícím oblastem, jako je manažerský přístup k řízení výkonnosti společnosti corporate performance management (CPM), nebo obor business intelligence. Teoretická část práce je zaměřena na sestavení modelu, podle kterého lze navrhnout pravé klíčové ukazatele výkonnosti s důrazem na úspěšnost celého projektu. Metodika je založena na výběru správných ukazatelů a způsobu jejich implementace, aby byl projekt úspěšný. Zvláštní pozornost je zde věnována konceptu CPM, jako základního principu z nějž klíčové ukazatele vychází. Praktická část se věnuje vlastnímu návrhu klíčových ukazatelů výkonnosti. Nejprve zde jsou na příkladu bankovní společnosti navrženy klíčové ukazatele výkonnosti. Poté byly tyto ukazatele konfrontovány s modelem, sestaveným v teoretické části. Následně byly ukazatele zhodnoceny. Hlavním přínosem této práce je vytvoření modelu, který může sloužit jako návod pro správný návrh klíčových ukazatelů ve společnosti a úspěšné dokončení projektu zavádění těchto ukazatelů. Práci by mohli využít i manažeři firem, které zajímají popsané přístupy k řízení výkonnosti společnosti.
Klíčová slova: balanced scorecards; business intelligence; řízení výkonnosti firem; corporate performance management; klíčové ukazatele výkonnosti; Key performance indicators
Název práce: Design and utilization of company key performance indicators
Autor(ka) práce: Kubát, Ondřej
Typ práce: Diploma thesis
Vedoucí práce: Pour, Jan
Oponenti práce: Janda, Radim
Jazyk práce: Česky
Abstrakt:
This thesis deals with a company performance management method in compliance with the key performance indicators. It addresses the KPIs' characteristics as well as the design process of the indices and their implementation procedures. It does not only rest with a description of the method itself but it also focuses on the related areas of the research such as managers' approach towards the corporate performance management or the business intelligence discipline. The theoretical part of the thesis focuses on building the model that makes it possible to design the KPIs with an emphasis on a successful delivery of the entire project. The methodology is based on a selection of the right indicators and application of the implementation techniques leading to a successful completion of the project. A special attention is dedicated to the CPM concept as a basic principal from which the key indicators derive. The practical part addresses the respective design of the KPIs. First of all, the KPIs are suggested to a banking institution. Afterwards, these indicators are confronted with the model drawn up in the theoretical part. The indicators are assessed consequently. The main contribution of this thesis is a development of a model that can serve as a guide for a proper KPIs design in a company and can add to a successful completion of the indicators' implementation. The findings of the research conducted for the purpose of this thesis could be put to use by the corporate managers who are interested in approaching the performance management methods also assessed in this dissertation.
Klíčová slova: balanced scorecards; key performance indicators; corporate performance management; business intelligence

Informace o studiu

Studijní program / obor: Aplikovaná informatika/Informační systémy a technologie
Typ studijního programu: Magisterský studijní program
Přidělovaná hodnost: Ing.
Instituce přidělující hodnost: Vysoká škola ekonomická v Praze
Fakulta: Fakulta informatiky a statistiky
Katedra: Katedra informačních technologií

Informace o odevzdání a obhajobě

Datum zadání práce: 27. 2. 2009
Datum podání práce: 30. 6. 2009
Datum obhajoby: 9. 2. 2011
Identifikátor v systému InSIS: https://insis.vse.cz/zp/19279/podrobnosti

Soubory ke stažení

    Poslední aktualizace: