Analýza informačních potřeb a návrh IS pro jejich podporu pro divizi Ostraha firmy P. Dussmann spol. s.r.o

Název práce: Analýza informačních potřeb a návrh IS pro jejich podporu pro divizi Ostraha firmy P. Dussmann spol. s.r.o
Autor(ka) práce: Petřek, Pavel
Typ práce: Bakalářská práce
Vedoucí práce: Střížová, Vlasta
Oponenti práce: Dvořák, Petr
Jazyk práce: Česky
Abstrakt:
Hlavním cílem této práce je analýza informačních potřeb firmy a návrh zlepšení, hlavně dosažených použitím moderních technologií a digitalizací každodenních informací. Práce je rozdělena do dvou hlavních částí. Teoretická část se zaměřuje na definici informace a informační potřeby. Informační potřeba je dále podrobněji popisována a při tom rozdělena na části typické pro výrobní podnik, protože v něm lze nalézt možná nejvíce složitou informační potřebu. Informační potřeba je dále podpořena technologiemi, a to je úvod k nejsložitějšímu pojmu -- informačnímu systému. Po popsání informačních systémů následuje praktická část. První část praktické části je věnována analýze informačních potřeb společnosti, hlavně se zaměřuje na uživatele, jejich informační potřeby a technické prostředky které využívají. Druhá část je věnována návrhům vylepšení technologií, a asi nejdůležitější části, přechodu z dnešního stavu zaznamenávání informací do papírových formulářů ke zpracování digitálnímu. Tento proces je podpořen datovým modelem nahrazujícím současné papírové formuláře. Na konci práce je také finanční kalkulace jednoho konkrétně navrženého řešení.
Klíčová slova: Informační potřeba; Datový model; Informatika; Informační systém
Název práce: Analysis of information needs in Security division of P. Dussmann s.r.o. and suggestion of infomation system responding to them
Autor(ka) práce: Petřek, Pavel
Typ práce: Bachelor thesis
Vedoucí práce: Střížová, Vlasta
Oponenti práce: Dvořák, Petr
Jazyk práce: Česky
Abstrakt:
Main goal of this bachelor work is analysis of information need in company and suggestion of improvements mainly archieved by application of modern technologies and digitalisation of day-to-day informtion. It's divided into two main parts. Theoretical part is concerned about definition of term information and information need. Information need is then discussed more detailed way and divided into sections of typical manufacturing company because it has maybe most complex information need. Information need is then supported by technology and it's beginning of the most complex theoretical therm of this work -- information system. When information systems are presented practical part of this work is able to start. First half of practical part is devoted to analysis of information need in analyzed company mainly targeting users and their information needs and technology supporting them. Second half is devoted to suggestions of improvements in technologies and maybe most important section of transferring paper-based data to digital. This is finally supported by conceptual data model replacing all paper forms. At the end there is financial calculation of one possible solution.
Klíčová slova: Conceptual Data Model; Information System; Informatics; Information needs

Informace o studiu

Studijní program / obor: Aplikovaná informatika/Informatika
Typ studijního programu: Bakalářský studijní program
Přidělovaná hodnost: Bc.
Instituce přidělující hodnost: Vysoká škola ekonomická v Praze
Fakulta: Fakulta informatiky a statistiky
Katedra: Katedra systémové analýzy

Informace o odevzdání a obhajobě

Datum zadání práce: 26. 10. 2010
Datum podání práce: 15. 12. 2010
Datum obhajoby: 25. 1. 2011
Identifikátor v systému InSIS: https://insis.vse.cz/zp/28450/podrobnosti

Soubory ke stažení

    Poslední aktualizace: