Nástroje firmy Microsoft pro vzdálený přístup k serveru

Název práce: Nástroje firmy Microsoft pro vzdálený přístup k serveru
Autor(ka) práce: Křenek, Jan
Typ práce: Bakalářská práce
Vedoucí práce: Pavlíček, Luboš
Oponenti práce: Bruckner, Tomáš
Jazyk práce: Česky
Abstrakt:
Bakalářská práce pojednává o problematice vzdáleného přístupu k serveru. S pojmem vzdálený přístup k serveru se setkávám již pár let. Toto téma mě zajímá, a proto jsem si ho také vybral. Dosud mi nebylo zcela jasné, který nástroj pro vzdálený přístup k serveru se má kdy použít, tak aby to bylo nejoptimálnějším řešením. Proto jsem většinu těchto služeb implementoval a určitou dobu testoval. K napsání teoretické části jsem používal odbornou literaturu. K některým nástrojům, jmenovitě o DirectAccessu se toho v tištěné podobě nedá zatím moc dohledat, takže i proto jsem využíval internetové zdroje. Hlavním přínosem této bakalářské práce je vytvoření uceleného přehledu, kdy, jaký nástroj Microsoftu pro vzdálený přístup k serveru má nejefektivnější využití v praxi.
Klíčová slova: virtuální privátní síť (VPN); protokol; Windows Server; vzdálená plocha; DirectAccess; terminálové služby
Název práce: Microsoft's tools for remote server access
Autor(ka) práce: Křenek, Jan
Typ práce: Bachelor thesis
Vedoucí práce: Pavlíček, Luboš
Oponenti práce: Bruckner, Tomáš
Jazyk práce: Česky
Abstrakt:
This Bachelor thesis discusses the Remote Management. I've been dealing with this problem for approximately five years now. I find it interesting and that's the reason I've picked it up. For a long time it wasn't clear to me which Remote Management tool to use and when, so I would have reached the best solution. That's the reason I've implemented the most of these tools and have been testing them for some time. For the theory part I've been using relevant literature, but for some tools, namely DirectAccess, there is none, so I had to settle with internet sources. The main benefit of this work is the comprehensive overview of Microsoft what tool to use and when, with major focus on effectiveness.
Klíčová slova: DirectAccess; remote desktop services; protocol; Windows Server; remote desktop; terminal services; Virtual private network (VPN)

Informace o studiu

Studijní program / obor: Aplikovaná informatika/Informatika
Typ studijního programu: Bakalářský studijní program
Přidělovaná hodnost: Bc.
Instituce přidělující hodnost: Vysoká škola ekonomická v Praze
Fakulta: Fakulta informatiky a statistiky
Katedra: Katedra informačních technologií

Informace o odevzdání a obhajobě

Datum zadání práce: 14. 3. 2010
Datum podání práce: 30. 11. 2010
Datum obhajoby: 20. 1. 2011
Identifikátor v systému InSIS: https://insis.vse.cz/zp/25727/podrobnosti

Soubory ke stažení

    Poslední aktualizace: