MS Project a jeho alternativy

Název práce: MS Project a jeho alternativy
Autor(ka) práce: Leitermann, Petr
Typ práce: Bakalářská práce
Vedoucí práce: Šťastný, Petr
Oponenti práce: Balada, Jakub
Jazyk práce: Česky
Abstrakt:
V posledních letech je patrný rostoucí zájem o využívání projektového řízení ve společnostech různého charakteru. Je aplikován převážně v případě významných firemních přeměn, inovací, realizaci cílů ale najdou se i společnosti využívající projektového řízení pro většinu svých činností. Vývoj v oblasti projektového managementu ale s sebou přináší i zvyšující se nároky na informace s projekty související, což se pochopitelně promítá i do požadavků na nástroje pro jeho podporu. Mimo rostoucích nároků na rozvoj existujících funkcí se stále častěji můžeme setkat s požadavkem na interakci s dalším firemním softwarem, což zapříčiňuje hlavně nastolený trend zvyšování komplexity informačních systémů v organizacích. Tato práce se zaměřuje nejen na hledání nejvhodnějších alternativ na podporu správy individuálních projektů, ale také na poskytnutí přehledu o aktuálním stavu trhu s těmito nástroji. Ohodnocením vybraných nástrojů v rámci několika kritérií jsou v práci ilustrovány možnosti a kvality nabízeného softwaru, na základě kterých by měl být uživatel schopen vybrat pro jeho potřeby nejvhodnější produkt, a to minimálně co se výběru typu aplikace, ze kterého poté bude zvolen pořizovaný nástroj, týká.
Klíčová slova: Web based aplikace; Software pro řízení a správu individuálních projektů; Komerční aplikace; Open Source Software; Projektové řízení
Název práce: MS Project and alternatives
Autor(ka) práce: Leitermann, Petr
Typ práce: Bachelor thesis
Vedoucí práce: Šťastný, Petr
Oponenti práce: Balada, Jakub
Jazyk práce: Česky
Abstrakt:
A growing interest in using project management in various companies is recognizable during past few years. It is mainly applied in the case of major corporate transformation, innovation or implementation of the goals but there are also companies using project management for most of its activities. Development in the field of project management also entails increasing demands for information related to the project, which is obviously reflected in the requirements for project management tools. In addition to the growing demands on the development of existing functions we can more and more often meet the demand of interaction with other corporate software, which causes particularly the trend of increasing complexity of information systems across all organizations. This work does not only focuses on finding the most appropriate options to support the management of individual projects but also to provide an overview of the current state of the market in the area of project management tools. Opportunities and quality of software offered are illustrated by the ranking of selected tools in a number of criteria, on the basis of which the user should be able to choose the most appropriate depending on his requirements or at least choosing the type of application from which will be the acquired instrument selected.
Klíčová slova: Commercial tools; Open Source Software; Web based tools; Project management software; Project management

Informace o studiu

Studijní program / obor: Aplikovaná informatika/Informatika
Typ studijního programu: Bakalářský studijní program
Přidělovaná hodnost: Bc.
Instituce přidělující hodnost: Vysoká škola ekonomická v Praze
Fakulta: Fakulta informatiky a statistiky
Katedra: Katedra informačních technologií

Informace o odevzdání a obhajobě

Datum zadání práce: 3. 10. 2010
Datum podání práce: 15. 12. 2010
Datum obhajoby: 17. 1. 2011
Identifikátor v systému InSIS: https://insis.vse.cz/zp/29221/podrobnosti

Soubory ke stažení

    Poslední aktualizace: