Positioning značky World Class Czech Republic

Název práce: Positioning značky World Class Czech Republic
Autor(ka) práce: Rakoušová, Sandra
Typ práce: Diplomová práce
Vedoucí práce: Postler, Milan
Oponenti práce: Mikeš, Jiří
Jazyk práce: Česky
Abstrakt:
Ve své diplomové práci "Positioning značky World Class Czech Republic" jsem se zabývala analýzou pozice této značky na trhu pražských fitness center. Z výsledků této analýzy jsem v závěru práce stanovila doporučení k vylepšení marketingové komunikace společnosti World Class. V teoretické části práce jsem charakterizovala pojem marketing, shrnula jsem jeho historii, popsala jednotlivé prvky marketingového mixu a SWOT analýzu. V další kapitole jsem se věnovala segmentaci trhu, targetingu a positioningu. Na závěr teoretické části jsem definovala značku, její historii, prvky a druhy, zmínila jsem i hodnotu značky. V praktické části jsem zhodnotila obor fitness a následně již konkrétně trh fitness center v Hl. m. Praze. V další kapitole jsem představila značku World Class Czech Republic včetně její historie, filozofie, zastoupení v Praze i ve světě a nabídkou služeb. Dále jsem čerpala z výsledků vlastního terénního šetření formou dotazování. Vypracovala jsem SWOT analýzu a konkurenční analýzu. Na základě získaných odpovědí jsem vyhodnotila cílovou skupinu pro značku World Class. Následně jsme zanalyzovala současnou marketingovou komunikaci společnosti a navrhla jsem vhodné změny, které by zvýšily její efektivnost. V závěru své práce jsem uvedla hlavní doporučení pro komunikaci značky.
Klíčová slova: Konkurenční analýza; SWOT analýza; Marketingová komunikace; Značka a prvky značky; Positioning značky
Název práce: Brand positioning World Class Czech Republic
Autor(ka) práce: Rakoušová, Sandra
Typ práce: Diploma thesis
Vedoucí práce: Postler, Milan
Oponenti práce: Mikeš, Jiří
Jazyk práce: Česky
Abstrakt:
My diploma thesis called "Brand positioning World Class Czech Republic" is focused on the analysis of the position of the brand on the Prague market of fitness centers. As the result of this analysis, I conclude my work by the recommendations to improve marketing communication of World Class company. In the theoretical part, I defined the concept of marketing, I have summarized his history, describing the various elements of the marketing mix and SWOT analysis. The next chapter is devoted to market segmentation, targeting and positioning. To conclude the theoretical part, I define the brand, its history, elements and types, I also mentioned the brand value. In the practical part, I assess the fitness field and also market of fitness centers in Prague. In the next chapter, I presented the brand of World Class Czech Republic, including its history, philosophy, representation in Prague and in the world as well and offer of services. Next, I drew on the results of my own research survey. I described a SWOT analysis and competitive analysis. Based on the responses I have analyzed the target group for the World Class brand. Subsequently, I analyzed the current marketing communication of the company, and I propose appropriate amendments that would increase its effectiveness. In the epilogue, I noted the main recommendations for brand communication.
Klíčová slova: Competition analysis; Marketing communication; SWOT analysis; Brand and brand elements; Brand positioning

Informace o studiu

Studijní program / obor: Mezinárodní ekonomické vztahy/Mezinárodní obchod
Typ studijního programu: Magisterský studijní program
Přidělovaná hodnost: Ing.
Instituce přidělující hodnost: Vysoká škola ekonomická v Praze
Fakulta: Fakulta mezinárodních vztahů
Katedra: Katedra obchodního podnikání a komerčních komunikací

Informace o odevzdání a obhajobě

Datum zadání práce: 23. 6. 2010
Datum podání práce: 15. 12. 2010
Datum obhajoby: 17. 1. 2011
Identifikátor v systému InSIS: https://insis.vse.cz/zp/26958/podrobnosti

Soubory ke stažení

    Poslední aktualizace: