Obchodní a kulturní specifika SAE se zaměřením na Dubai

Název práce: Obchodní a kulturní specifika SAE se zaměřením na Dubai
Autor(ka) práce: Štuchalová, Petra
Typ práce: Bakalářská práce
Vedoucí práce: Müllerová, Františka
Oponenti práce: Korandová, Jiřina
Jazyk práce: Česky
Abstrakt:
Bakalářská práce by měla sloužit pro výchozí orientaci především podnikatelským subjektům, které uvažují o proniknutí na trh Spojených arabských emirátů. Klade si za cíl poskytnout informace o obchodním prostředí SAE s ohledem na kulturu země. Jedním z klíčů k úspěchu je kromě obchodních, technických či jiných znalostí pochopení místní, tedy arabské mentality, a odlišnému přístupu k obchodování. Usiluji o propojení co nejvíce informací z různých zdrojů v návaznosti na vlastní zkušenosti z regionu. Celá práce je složena ze čtyř částí. První část se věnuje obecné charakteristice SAE. Druhá pojednává o obchodních relacích SAE a specifikuje místní trh. Třetí sekce analyzuje kulturní a obchodní rozdíly a poslední, čtvrtá část, se zakládá na letitých zkušenostech cizinců žijících v Dubai.
Klíčová slova: Spojené arabské emiráty; Kulturní a obchodní rozdíly; Specifika trhu; Obchodní vztahy s ČR
Název práce: Business and cultural differences of the UAE focusing on Dubai
Autor(ka) práce: Štuchalová, Petra
Typ práce: Bachelor thesis
Vedoucí práce: Müllerová, Františka
Oponenti práce: Korandová, Jiřina
Jazyk práce: Česky
Abstrakt:
The bachelor thesis should be used for the initial orientation especially for entrepreneurs who are considering penetrating the United Arab Emirates markets. The thesis aims to provide an in depth analysis of the business environment within the UAE, with special regard to the culture of the region and related indiosyncracies. One of the key success factors, besides the commercial, technical or other related knowledge, is a comprehensive understanding of the local, predominantly Arab, mentality and the unique approach to trading. This report seeks to incorporate as much information as possible from various sources overlaid with my own personal experiences with regional practises. The thesis is segmented into four components. The first section is dedicated to general characteristics of the UAE, the second section examines trade relations within the region, the third section examines important cultural and commercial differences, and the final section is based on the long experiences of expatriates living in Dubai.
Klíčová slova: Cultural and commercial differences; Specifics of the market; Trade relations with the Czech Republic; The United Arab Emirates

Informace o studiu

Studijní program / obor: Mezinárodní ekonomické vztahy/Mezinárodní obchod
Typ studijního programu: Bakalářský studijní program
Přidělovaná hodnost: Bc.
Instituce přidělující hodnost: Vysoká škola ekonomická v Praze
Fakulta: Fakulta mezinárodních vztahů
Katedra: Katedra mezinárodního podnikání

Informace o odevzdání a obhajobě

Datum zadání práce: 5. 3. 2010
Datum podání práce: 14. 5. 2010
Datum obhajoby: 11. 1. 2011
Identifikátor v systému InSIS: https://insis.vse.cz/zp/25488/podrobnosti

Soubory ke stažení

    Poslední aktualizace: