Finanční analýza

Název práce: Finančná analýza
Autor(ka) práce: Vansa, Miroslav
Typ práce: Bakalářská práce
Vedoucí práce: Mikan, Pavel
Oponenti práce: Vávrová, Hana
Jazyk práce: Slovensky
Abstrakt:
Cieľom tejto práce je vypracovať komplexnú finančnú analýzu akciovej spoločnosti Metrostav a správne interpretovať zistené výsledky. Moja práca je rozdelená do piatich základných častí. Prvá časť je úvodná, kde vysvetlím význam finančnej analýzy a ciele mojej práce. Časť druhá je teoretická, kde rozoberám jednotlivé časti finančnej analýzy, jej základné metódy ako horizontálny a vertikálny rozbor absolútnych vstupných dát, analýzu pomerových ukazovateľov, bilančné pravidlá, pyramídové rozklady a iné. V tretej praktickej časti podám bližšie informácie o analyzovanej spoločnosti, jej popis a vlastnícku štruktúru. Nasledovať bude hlavná časť mojej práce, a to samotné vypracovanie finančnej analýzy spoločnosti. Štvrtá časť je záverečná a vyhodnocujem v nej zistené výsledky. V poslednej časti uvádzam zdroje informácií.
Klíčová slova: Pomerové ukazovatele; Horizontálna analýza; Finančná analýza; EVA; Vertikálna analýza
Název práce: Finanční analýza
Autor(ka) práce: Vansa, Miroslav
Typ práce: Bakalářská práce
Vedoucí práce: Mikan, Pavel
Oponenti práce: Vávrová, Hana
Jazyk práce: Slovensky
Abstrakt:
Cílem této práce je vypracovat komplexní finanční analýzu akciový společnosti Metrostav a.s. a interpretovat její výsledky. Moje práce je rozdělena do pěti základních částí. První část je úvodní, kde vysvětlím význam finanční analýzy a cíle mojí práce. Část druhá je teoretická, kde rozebírám jednotlivé části finanční analýzy, její základní metody jako horizontální a vertikální rozbor absolutních vstupních dat, analýzu poměrových ukazatelů, bilanční pravidla, pyramidový rozklady a jiné. Ve třetí praktický části blíž informuji o analyzované společnosti, jejím popisu a vlastnický struktuře. Následovat bude hlavní část mojí práce, a to samotní vypracování finanční analýzy společnosti. Čtvrtá část je závěrečná a vyhodnocuji v ní výsledky mojí práce. V poslední části uvádím zdroje informací.
Klíčová slova: Poměrové ukazatele; EVA; Vertikální analýza; Horizontální analýza; Finanční analýza
Název práce: Financial analysis
Autor(ka) práce: Vansa, Miroslav
Typ práce: Bachelor thesis
Vedoucí práce: Mikan, Pavel
Oponenti práce: Vávrová, Hana
Jazyk práce: Slovensky
Abstrakt:
The goal of this Bachelor's Thesis is to work out financial analysis of Metrostav Company and explicate results. My Thesis is divided into five parts. First one is opening and I explain here importance of financial analysis and goals of my work. Second part is theoretical and I explain everything about vertical and horizontal analysis, ratio analysis, economic value added etc. In third part I give more information about Metrostav Company and work out the financial analysis. In part number four I evaluate results of my work. In the very last part I give information about my resources.
Klíčová slova: EVA; Ratio analysis; Horizontal analysis; Vertical analysis; Financial analysis

Informace o studiu

Studijní program / obor: Ekonomika a management/Podniková ekonomika a management
Typ studijního programu: Bakalářský studijní program
Přidělovaná hodnost: Bc.
Instituce přidělující hodnost: Vysoká škola ekonomická v Praze
Fakulta: Fakulta podnikohospodářská
Katedra: Katedra podnikové ekonomiky

Informace o odevzdání a obhajobě

Datum zadání práce: 27. 10. 2010
Datum podání práce: 15. 12. 2010
Datum obhajoby: 5. 1. 2011
Identifikátor v systému InSIS: https://insis.vse.cz/zp/28477/podrobnosti

Soubory ke stažení

    Poslední aktualizace: