Ekonomika sportovního klubu FC Slovan Liberec

Název práce: Ekonomika sportovního klubu FC Slovan Liberec
Autor(ka) práce: Kubelová, Dita
Typ práce: Bakalářská práce
Vedoucí práce: Kotáb, Jiří
Oponenti práce: Eysseltová, Sylvie
Jazyk práce: Česky
Abstrakt:
Cílem bakalářské práce je zhodnocení ekonomické situace fotbalového klubu FC Slovan Liberec, hrající od roku 1993 českou nejvyšší ligovou soutěž. Během teoretické části nastíním problematiku, kterou se v praktické části budu podrobněji zabývat. Vymezím základní pojmy, vztahy a vzorce, které následně aplikuji na konkrétní podnik. V praktické části se nejprve budu věnovat klasické finanční analýze, kde pomocí metod horizontální a vertikální analýzy prozkoumám aktiva a pasiva, následně se zaměřím na jednotlivé skupiny poměrových ukazatelů a získané výsledky vždy porovnám s vybranými prvoligovými kluby. V další části budu analyzovat poptávku spotřebitelů po produktu klubu - tzn. návštěvnost domácích zápasů. Prozkoumám, zda účast diváků je v nějakém vztahu s aktuální úspěšností klubu a zda den utkání ovlivňuje poptávku fanoušků po utkání. V konečné fázi bakalářské práce se pokusím navrhnout inovativní řešení, která by klubu pomohla k odstranění zjištěných problémů.
Klíčová slova: Finanční analýza; Ekonomická analýza; Sportovní klub; Tělesná kultura; Poptávka po sportovním produktu
Název práce: Economy of the football club FC Slovan Liberec
Autor(ka) práce: Kubelová, Dita
Typ práce: Bachelor thesis
Vedoucí práce: Kotáb, Jiří
Oponenti práce: Eysseltová, Sylvie
Jazyk práce: Česky
Abstrakt:
The aim of this work is the economic situation of the football club FC Slovan Liberec, playing since 1993 Czech top league competition. Theoretical part will outline the issues, which in the practical part will be examined deeper. I will define the basic terms, relationships and formulas that were subsequently applied to a specific company. At first, the practical part will be devoted to traditional financial analysis, where the horizontal and vertical analysis will examine the assets and liabilities, and then I will focus on individual groups of the ratio indicators and always compare obtained results with selected league clubs. The next section will analyze the demand of the customers for the club's products - ie. attendance at the home matches. I examine whether the participation at the matches is in a relationship with the current success of the club and whether the day of the match actually affects the fans' attendance. In the final part of the thesis I will try to propose innovative solutions that would help the club to solve the identified problems.
Klíčová slova: The demand after the sports products; Physical culture; Financial analysis; Economic analysis; Sports club

Informace o studiu

Studijní program / obor: Ekonomika a management/Podniková ekonomika a management
Typ studijního programu: Bakalářský studijní program
Přidělovaná hodnost: Bc.
Instituce přidělující hodnost: Vysoká škola ekonomická v Praze
Fakulta: Fakulta podnikohospodářská
Katedra: Katedra podnikové ekonomiky

Informace o odevzdání a obhajobě

Datum zadání práce: 21. 9. 2010
Datum podání práce: 1. 1. 2011
Datum obhajoby: 4. 1. 2011
Identifikátor v systému InSIS: https://insis.vse.cz/zp/27376/podrobnosti

Soubory ke stažení

    Poslední aktualizace: