Analýza řízení lidských zdrojů v podniku v podmínkách ekonomické krize

Název práce: Riadenie ľudských zdrojov v podniku zasiahnutom ekonomickou krízou
Autor(ka) práce: Sabolová, Zuzana
Typ práce: Diplomová práce
Vedoucí práce: Kleibl, Jiří
Oponenti práce: Stříteský, Marek
Jazyk práce: Slovensky
Abstrakt:
Témou tejto diplomovej práce je podnik zasiahnutý súčasnou ekonomickou krízou, úloha ľudských zdrojov a ich riadenia v krízových podmienkach. Práca najprv poskytuje teoretické východiská, definuje pojmy, vysvetľuje súvislosti. Približuje podnik a jeho ciele, venuje sa hospodárskemu cyklu a kríze, a detailne sa zameriava na ľudské zdroje, ich riadenie a jednotlivé personálne činnosti vrátane postupov typických pre podniky v podmienkach krízy. Ďalej práca približuje súčasnú ekonomickú krízu, jej vznik v USA a dopady na Slovenskú republiku, kde sa nachádza analyzovaný podnik. Nasleduje predstavenie podniku a zameranie sa na personálnu oblasť. Práca popisuje a analyzuje riadenie ľudských zdrojov a jednotlivé personálne činnosti v tejto firme, taktiež i opatrenia prijaté kvôli kríze. Následne poskytuje komplexné zhodnotenie riadenia ľudských zdrojov a reakcií na krízu v analyzovanej spoločnosti a prináša odporúčania a navrhuje ďalšie možné opatrenia, ktoré by pomohli zvýšiť efektivitu či znížiť náklady.
Klíčová slova: riadenie ľudských zdrojov; podnik; kríza
Název práce: Analýza řízení lidských zdrojů v podniku v podmínkách ekonomické krize
Autor(ka) práce: Sabolová, Zuzana
Typ práce: Diplomová práce
Vedoucí práce: Kleibl, Jiří
Oponenti práce: Stříteský, Marek
Jazyk práce: Slovensky
Abstrakt:
Téma této diplomové práce je podnik zasažený současnou ekonomickou krizí, úloha lidských zdrojů a jejich řízení v krizových podmínkách. Práce nejprve poskytuje teoretické východiska, definuje pojmy, vysvětluje souvislosti. Přibližuje podnik a jeho cíle, věnuje se hospodářskému cyklu a krizi, a detailně se zaměřuje na lidské zdroje, jejich řízení a jednotlivé personální činnosti včetně postupů typických pro podniky v podmínkách krize. Dál práce přibližuje současnou ekonomickou krizi, její vznik v USA a dopady na Slovenskou republiku, kde se nachází analyzovaný podnik. Následuje představení podniku a zaměření se na personální oblast. Práce popisuje a analyzuje řízení lidských zdrojů a jednotlivé personální činnosti v této firmě, také i opatření přijaté kvůli krizi. Následně poskytuje komplexní zhodnocení řízení lidských zdrojů a reakcí na krizi v analyzované společnosti a doporučuje a navrhuje další možné opatření, které by pomohli zvýšit efektivitu či snížit náklady.
Klíčová slova: řízení lidských zdrojů; krize; podnik
Název práce: Analysis of the human resource management in the company affected by the economic crisis
Autor(ka) práce: Sabolová, Zuzana
Typ práce: Diploma thesis
Vedoucí práce: Kleibl, Jiří
Oponenti práce: Stříteský, Marek
Jazyk práce: Slovensky
Abstrakt:
The main topic of this master thesis is a company impacted by the current economic crisis and the role of the human resource management within the crisis. The thesis firstly provides theoretical basis, defines terms and explains associations. It focuses on the company and its goals, then on the economic cycle, recession and crisis and afterwards dedicates to the human resource management and human resource activities including the approach and procedures that are typical for the time of crisis. Then the focus is on the current economic crisis and its origin in the USA, impacts on the Slovak Republic where the analyzed company is located. Afterwards the thesis provides an introduction of the analyzed company and describes and analyzes the human resource management and hr activities in this company. The final part is dedicated to the complex evaluation of the hr area in this firm and of the approach and changes that were implemented as a reaction to the situation caused by the crisis. The thesis also suggests and recommends some steps and changes, that could help the company improve its situation.
Klíčová slova: human resource management; crisis; company

Informace o studiu

Studijní program / obor: Ekonomika a management/Podniková ekonomika a management
Typ studijního programu: Magisterský studijní program
Přidělovaná hodnost: Ing.
Instituce přidělující hodnost: Vysoká škola ekonomická v Praze
Fakulta: Fakulta podnikohospodářská
Katedra: Katedra personalistiky

Informace o odevzdání a obhajobě

Datum zadání práce: 30. 11. 2009
Datum podání práce: 23. 8. 2010
Datum obhajoby: 16. 9. 2010
Identifikátor v systému InSIS: https://insis.vse.cz/zp/23291/podrobnosti

Soubory ke stažení

    Poslední aktualizace: