Předakviziční analýza

Název práce: Předakviziční analýza
Autor(ka) práce: Odstrčilová, Lena
Typ práce: Diplomová práce
Vedoucí práce: Míková, Marie
Oponenti práce: Roubíčková, Jaroslava
Jazyk práce: Česky
Abstrakt:
Diplomová práce je zaměřena na vstup strategického investora na zahraniční trh formou fúze či akvizice. Hlavním cílem práce je přiblížit průběh předakviziční analýzy. Nejprve je zde stručně popsána problematika fúzí a akvizicí a samotný akviziční proces. V rámci předakviziční analýzy jsou potom rozebrány faktory, které hrají roli při hodnocení cílového trhu a při výběru akvizičního kandidáta. Dále se práce orientuje na hodnocení cílové společnosti, především popis jednotlivých nástrojů a metod používaných při hodnocení finanční stránky společnosti. Cílem praktické části je zhodnotit investorem vybraný cílový trh, ilustrovat postup výběru vhodného kandidáta a následně provedení finanční analýzy společnosti.
Klíčová slova: Akvizice; Fúze; Metody finanční analýzy; Finanční analýza; Předakviziční analýza; Akviziční proces
Název práce: Pre-acquisition analysis
Autor(ka) práce: Odstrčilová, Lena
Typ práce: Diploma thesis
Vedoucí práce: Míková, Marie
Oponenti práce: Roubíčková, Jaroslava
Jazyk práce: Česky
Abstrakt:
The thesis focuses on entrance of a strategic investor into the foreign market through a mergers or acquisitions. The main aim of the paper is to show the process of pre-acquisition analysis. First, a brief description of a mergers and acquisitions problematic will be provided as well as the acquisition process itself. Within the pre-acquisition analysis there are discussed different factors which play an important role in evaluating of the target market as well as in the selection of an acquisition candidate. Next, the thesis provides an evaluation of the target company, particulary a description of various tools and methods used in evaluating the financial aspects of a company. The goal of the practical part is to assess the target market selected by the investor, to illustrate the procedure for collecting a suitable candidate and then the accomplishment of a financial analysis of the company.
Klíčová slova: Financial analysis methods; Financial analysis; Pre-acquisition analysis; Acquisition process; Acquisitions; Mergers

Informace o studiu

Studijní program / obor: Finance a účetnictví/Účetnictví a finanční řízení podniku
Typ studijního programu: Magisterský studijní program
Přidělovaná hodnost: Ing.
Instituce přidělující hodnost: Vysoká škola ekonomická v Praze
Fakulta: Fakulta financí a účetnictví
Katedra: Katedra finančního účetnictví a auditingu

Informace o odevzdání a obhajobě

Datum zadání práce: 27. 1. 2010
Datum podání práce: 30. 8. 2010
Datum obhajoby: 13. 9. 2010
Identifikátor v systému InSIS: https://insis.vse.cz/zp/24363/podrobnosti

Soubory ke stažení

    Poslední aktualizace: