Kulturní rozdíly a ženy v byznysu

Název práce: Kultúrne rozdiely a ženy v biznise
Autor(ka) práce: Pavelová, Nina
Typ práce: Diplomová práce
Vedoucí práce: Müllerová, Františka
Oponenti práce: Oravkin, Silvia
Jazyk práce: Slovensky
Abstrakt:
Diplomová práca sa venuje problematike kultúrnych rozdielov a žien v biznise. Cieľom je na základe rozdelenia sveta do siedmych kultúrnych celkov, podať globálny pohľad na postavenie žien v spoločnosti a ich percentuálne zastúpenie na manažérskych pozíciách prostredníctvom vybraných krajín reprezentujúcich jednotlivé svetové kultúry. Diplomová práca je rozdelená do troch hlavných kapitol. Prvá z nich je teoretickým úvodom do problematiky kultúry ako takej a komplexným obrazom kultúrnej rozmanitosti súčasného sveta. Druhá kapitola sa venuje úlohe a postaveniu žien vo svete, opäť z hľadiska jednotlivých svetových kultúr. Tretia záverečná kapitola je analýzou zastúpenia žien v biznise vo vybraných krajinách svetových kultúr, cieľom je vymedziť vzťah medzi postavením ženy v spoločnosti a jej možnosťou kariérneho rastu.
Klíčová slova: gender; biznis; ženy; kultúra; manažment
Název práce: Kulturní rozdíly a ženy v byznysu
Autor(ka) práce: Pavelová, Nina
Typ práce: Diplomová práce
Vedoucí práce: Müllerová, Františka
Oponenti práce: Oravkin, Silvia
Jazyk práce: Slovensky
Abstrakt:
Diplomová práce se věnuje problematice kulturních rozdílů a žen v byznysu. Cílem je na základě rozdělení světa do sedmi kulturních celků, podat globální pohled na postavení žen ve společnosti a jejich procentuální zastoupení na manažerských pozicích prostřednictvím vybraných zemí reprezentujících jednotlivé světové kultury. Diplomová práce je rozdělena do tří hlavních kapitol. První z nich je teoretickým úvodem do problematiky kultury jako takové a komplexním obrazem kulturní rozmanitosti současného světa. Druhá kapitola se věnuje úloze a postavení žen ve světě, opět z hlediska jednotlivých světových kultur. Třetí závěrečná kapitola je analýzou zastoupení žen v byznysu ve vybraných zemích světových kultur, cílem je vymezit vztah mezi postavením ženy ve společnosti a její možností kariérního růstu.
Klíčová slova: gender; ženy; management; byznys; kultura
Název práce: Cultural differences and women in business
Autor(ka) práce: Pavelová, Nina
Typ práce: Diploma thesis
Vedoucí práce: Müllerová, Františka
Oponenti práce: Oravkin, Silvia
Jazyk práce: Slovensky
Abstrakt:
This thesis deals with the issue of cultural differences and women in business. The goal is to, based on the division of the world into seven cultural units, present a global perspective on women's position in society and their percentage in managerial positions in selected countries representing different world cultures. The thesis is divided into three main chapters. The first is the theoretical introduction to culture and comprehensive picture of the cultural diversity of the contemporary world. The second chapter discusses the role and status of women in the world, again in terms of world cultures. The third final chapter is an analysis of women in business in selected countries of the world's cultures; the goal is to determine the relationship between the status of women in society and the possibility of her career advancement.
Klíčová slova: gender; women; management; culture; business

Informace o studiu

Studijní program / obor: Mezinárodní ekonomické vztahy/Mezinárodní obchod
Typ studijního programu: Magisterský studijní program
Přidělovaná hodnost: Ing.
Instituce přidělující hodnost: Vysoká škola ekonomická v Praze
Fakulta: Fakulta mezinárodních vztahů
Katedra: Katedra mezinárodního podnikání

Informace o odevzdání a obhajobě

Datum zadání práce: 7. 12. 2010
Datum podání práce: 15. 5. 2011
Datum obhajoby: 31. 5. 2011
Identifikátor v systému InSIS: https://insis.vse.cz/zp/29359/podrobnosti

Soubory ke stažení

    Poslední aktualizace: